Se upp! Det gör gästen i badrummet

Du kanske tror att dina gäster endast besöker toaletten för att uträtta sina behov? En ny undersökning från badrumsvarumärket Ifö visar det motsatta. Att städa toaletten för att den varit för smutsig och rota i badrumsskåpen av ren nyfikenhet, är bara några av de saker som gästerna gör när de låst om sig.

Studien där drygt 1000 svenskar har deltagit, tyder på att många tar sig vissa friheter när de besöker andras badrum. Vissa bara av ren nyfikenhet, andra passar på att låna saker ur badrumsskåpet. Ungdomar i åldrarna 18-29 år är mest nyfikna – 75 procent i den åldersgruppen har snokat och ibland lånat något ur andras badrumsskåp utan att fråga först. Bland de som är över 60 år är siffran ”bara” 42 procent.

Det som sticker ut lite extra är att så många som var tredje person har tyckt att toaletten hemma hos vännerna har varit så smutsig att de gjort rent den innan den använts.

– Vägghängda toaletter och våra Rimfree toaletter utan spolkant, blir alltmer populära. Förhoppningsvis kan den här typen av mer lättstädade lösningar göra att badrummen känns fräschare för besökaren, säger Petra Nilsson, marknadschef Geberit Sverige.

33 procent erkänner också att de rotat i någons badrumsskåp av ren nyfikenhet när de har varit på besök. Att låna saker utan lov är också vanligt. Studien visar att vi lånar allt från smink, till tamponger och hårspray utan att fråga värden om lov.

– Lite rolig statistik från undersökningen är att nästan en av tio någon gång har gömt sig i badrummet för att undvika någon i sällskapet hemma hos vänner och bekanta, säger Petra Nilsson, marknadschef Geberit Sverige.

Topplistan: 7 saker svenskarna gör på andras toaletter

1. Gjort rent toaletten då den varit för smutsig för att användas                  36%
2. Rotat i badrumsskåp av ren nyfikenhet                                                    33%
3. Lånat hårborste eller hårspray utan att fråga                                           13%
4. Lånat tamponger eller bindor utan att fråga                                             8%
5. Gömt sig på badrummet för att undvika någon                                        8%
6. Lånat deodorant utan att fråga                                                                 8%
7. Lånat smink utan att fråga                                                                        5%

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!