Säsongsstart för Sofias änglar

Foto: Kanal 5

Sofias änglar skapar rum att läka. För tolfte gången ger sig den älskade trion Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm ut på en resa genom Sverige för att hjälpa människor som drabbats hårt av motgångar i livet. När sorg eller sjukdom vänder upp och ned på tillvaron finns sällan tid eller kraft över till att ta tag i renoveringar eller projekt i hemmet. Med hjälp av lokala hantverkare från hela landet sträcker Sofias änglar ut sina hjälpande händer för att ge avlastning där den behövs som mest, och låta drabbade familjer få tid och plats att samla kraft.

Ebba Åkerlund hade varit och sprungit med skolan för att samla in pengar till Barncancerfonden, och var på väg med bussen för att möta sin mamma, Jeanette. Det var eftermiddagen den 7 april 2017 och Ebba var stolt över sin insats i löpningen. De pratade i telefon med varandra när Ebba kom fram till Sergels torg och klev av bussen. 30 sekunder efter att de lagt på luren slogs livet i spillror. Elvaåriga Ebba blev ett av offren i terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm. Jeanette förlorade sitt enda barn, och sorgen och saknaden är överväldigande och ofattbar. Som en del i sorgearbetet har Jeanette startat stiftelsen Ebbas änglar, som stöttar barn och ungdomar att utveckla sina talanger inom kultur och idrott.

Onsdag 16 januari 21.00 i Kanal 5

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!