Samyang lanserar sitt första AF-objektiv för Nikon

Den nya ultravidvinkeln Samyang AF 14mm f/2.8 F erbjuder Nikon-fotografer massor av prestanda för pengarna. Eller vad sägs om finesser som autofokus, vädertätning och en påkostad optisk design!

Vi har väntat länge på denna nyhet och äntligen har stunden kommit. Samyang lanserar sitt allra första autofokusobjektiv med Nikon-fattning – Samyang AF 14mm f/2.8 F. En lätt och kompakt ultravidvinkel för fullformat som erbjuder extremt bred bildvinkel, god ljusstyrka samt ett tåligt och vädertätat hölje. Ett fantastiskt objektiv som kan användas för allt från sport till landskap och astrofotografering!

Autofokus och elektronisk bländare

Samyang AF 14mm f/2.8 F är designat för att teckna ut fullformat och ger en bildvinkel på hela 116.6 grader diagonalt. Men det går även att använda på en Nikon DSLR-kamera med APS-C-sensor, där det ger en bildvinkel motsvarande ett objektiv med 21mm brännvidd.

 Den inbyggda fokusmotorn ger snabb, tyst och precis skärpeinställning samtidigt som en elektroniskt styrd bländare gör det möjligt att använda alla exponerings- och ljusmätningsmetoder kameran kan erbjuda. Vill man hellre fokusera manuellt har objektivet en lättåtkomlig AF/MF-omkopplare och en bred, greppvänlig fokusring. Den korta närgränsen, endast 20 cm, gör det möjligt att ta detaljbilder och ändå få med mycket av miljön runtomkring.

Förbättrad optik

Samyangs manuellt fokuserade 14mm är uppskattat för sin höga skärpa och låga kromatiska aberration men nya Samyang AF 14mm f/2.8 F bättrar på den optiska kvaliteten ytterligare. Konstruktionen består av 15 linselement arrangerade i 10 grupper. Bland dessa finns 2 asfäriska linser som ska säkerställa låg distorsion samt maximal kontrast och skärpa över hela bildplanet även vid stora bländaröppningar, 4 linser av HR glas (High Refractive) och 1 lins av ED glas (Extra low Dispersion) som motverkar koma och färgblödningar.

Vidare används Samyangs avancerade multilagers antireflexbehandling UMC (Ultra Multi Coating) för att förhindra uppkomsten av slöjor och reflexer, något som är särskilt viktigt på ett objektiv med så stor bildvinkel som detta. Punktformade ljuskällor avbildas med snygg stjärnform tack vare objektivets sjubladiga bländare. Den känsliga insidan skyddas dessutom från fukt och damm med hjälp av gummipackningar.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!