Så väljer du rätt halsband till din hund

Hundhalsband – en vacker accessoar eller ett säkert och hållbart tillbehör i hundvardagen? Varför inte satsa på både och! Så här väljer du ett passande halsband beroende på vilken hund du har.

För lika många personligheter det finns bland våra hundvänner finns det lika många olika varianter på halsband. Med tanke på att ett hundhalsband ofta är något din hund bär varje dag, så kan det vara värt att lägga ner lite tid på val av typ och modell. Självklart är det inte bara utseendet som räknas; din hund ska känna sig bekväm och trivas i sitt halsband. Det finns en rad olika sorters hundhalsband att välja mellan som fyller olika funktioner och hos Arken Zoo hittar du nu nyheter för stora och små hundar från märket Feel.

Feel Crystal är ett vadderat halsband av högkvalitativt läder, prytt med dekorativa strassdetaljer. Det är inte bara tjusigt utan även mjukt och bekvämt. Halsbandet finns i sju storlekar från 30–60 cm och samtliga storlekar kan justeras och spännas för att passa perfekt. Feel Crystal finns i två färger: brun och svart. Rekommenderat pris: 219–329 kronor beroende på storlek.

Feel lanserar nu även det nya läderhalsbandet Antique – högkvalitativt och anpassat för starka hundar! Eftersom Feel Antique är av en bredare modell passar det för större hundar med styrka. Halsbandet har en robust, antik design och finns i fyra storlekar från 55–70 cm. Rekommenderat pris: 329–349 kronor beroende på storlek.

De nya halsbanden finns tillgängliga från början av februari.

Här kommer 3 saker att tänka på när du väljer halsband:

1. Mät först din hunds halsomkrets för att få rätt storlek. Spänn inte måttbandet helt utan låt ett pekfinger få plats mellan bandet och hundens hals.

2. Har du en valp så välj ett lätt justerbart valphalsband med knäppe.

3. Sker promenaden ofta under dygnets mörka timmar? Välj ett halsband med reflexdetaljer så att ni syns i mörkret! Komplettera gärna med en säkerhetslampa eller extra hundreflexer.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!