Så här kommer svenskarna se på Fotbolls-VM

Den 14 juni startar fotbolls-VM i Ryssland med Sverige som ett av 32 deltagande länder. Boxer genomförde i samband med att Sverige kvalificerade sig för VM en stor Tv-undersökning med mer än 4000 intervjuer runt om i landet. Vi kunde då konstatera att intresset för att följa Sverige i fotbolls-VM var högt, drygt hälften av svenskarna (46 %) visste redan då att man skulle följa landslaget i sommarens mästerskap.

Intresset för att titta på fotbolls-VM varierar dock runt om i landet. I förbundskapten Janne Anderssons hemmalän Halland är intresset störst med 56%, att jämföra med Dalarna där endast drygt en tredjedel (36 %) i anslutning till Sveriges avancemang visste med sig att man kommer titta på mästerskapet.

Vid sidan om att Sverige förstås är det lag vi i huvudsak supportar, så är intresset för att följa och heja på Danmark extra stort. 30 % av svenskarna som kommer titta på VM på Tv kommer hålla en extra tumme för danskarna i sommar. I Skåne och Blekinge så kommer 46% att följa det danska landslaget.

I Dalarna är det främst Brasilien (29%) som väcker störst supporterkänslor medan man i Örebro län har flest supportrar som följer Tyskland (37%). 7% av jämtarna håller en extra tumme för ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos och hans Iran, vilket är betydligt mer än i övriga landet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!