Så här kommer svenskarna se på Fotbolls-VM

Den 14 juni startar fotbolls-VM i Ryssland med Sverige som ett av 32 deltagande länder. Boxer genomförde i samband med att Sverige kvalificerade sig för VM en stor Tv-undersökning med mer än 4000 intervjuer runt om i landet. Vi kunde då konstatera att intresset för att följa Sverige i fotbolls-VM var högt, drygt hälften av svenskarna (46 %) visste redan då att man skulle följa landslaget i sommarens mästerskap.

Intresset för att titta på fotbolls-VM varierar dock runt om i landet. I förbundskapten Janne Anderssons hemmalän Halland är intresset störst med 56%, att jämföra med Dalarna där endast drygt en tredjedel (36 %) i anslutning till Sveriges avancemang visste med sig att man kommer titta på mästerskapet.

Vid sidan om att Sverige förstås är det lag vi i huvudsak supportar, så är intresset för att följa och heja på Danmark extra stort. 30 % av svenskarna som kommer titta på VM på Tv kommer hålla en extra tumme för danskarna i sommar. I Skåne och Blekinge så kommer 46% att följa det danska landslaget.

I Dalarna är det främst Brasilien (29%) som väcker störst supporterkänslor medan man i Örebro län har flest supportrar som följer Tyskland (37%). 7% av jämtarna håller en extra tumme för ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos och hans Iran, vilket är betydligt mer än i övriga landet.