Så använder svenskarna sina laptops

Enligt de flesta svenskar är den bärbara datorn en självklar del i vardagen. Men var och till vad är det egentligen vanligast att använda laptops? En ny undersökning från Huawei visar att nio av tio svenskar använder sin laptop i hemmet. Endast en av fem har med den på resan. Vanligast är det att använda den till att läsa mail, nyheter och betala räkningar.

I samband med lanseringen av den nya bärbara datorn MateBook X Pro har Huawei genomfört en undersökning om laptopvanor. Resultatet visar att en majoritet av svenskarna använder en bärbar dator varje dag. Framförallt används den i hemmet. Nio av tio använder nämligen sin laptop hemma. 41 procent använder den även på jobbet. Dock är det endast en av fem som tar med sig datorn på resande fot.

Hela 77 procent uppger att de läser och skickar mail från sin laptop. 69 procent läser också nyheter. Nästan lika många betalar räkningar eller nätshoppar på sin bärbara dator.

– I dag spelar tekniken en viktig roll i våra liv för att få ihop vardagspusslet. Även om mycket kan utföras via mobilen så har den bärbara datorn en självklar plats såväl i hemmet som på jobbet. Vår senaste PC MateBook X Pro har en kantfri display med utmärkt skärpa som lämpar sig för både vardagssysslor och underhållning. Samtidigt är den tunn och lätt vilket gör den bekväm att bära med sig överallt, säger Sofia Björnerfors, PR Manager på Huawei Sweden Device.

Priset viktigast enligt svenskarna
Undersökningen visar också att priset är den faktor som påverkar köpbeslutet mest, det uppger hela 15 procent. Därefter följer skärmstorlek och processor. Minst viktigt är biometrisk autentisering så som fingeravtryck.

Topp 5: Detta gör vi med våra bärbara datorer
1. Läser och skickar mail 77 procent
2. Läser nyheter och söker på internet 69 procent
3. Betalar räkningar 66 procent
Bankärenden 66 procent
Nätshoppar 66 procent
4. Sparar filer 60 procent
5. Tittar på film/tv-serier 55 procent

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!