Rockikonen Jerry Williams får SKAP:s hederspris 2014

jerry
Foto: Mats Bäcker

Artisten och rockikonen Jerry Williams tar måndagen den 26 maj emot hederspris från SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare vid SKAP:s vårfest i Stockholm.

Jerry Williams är, 72 år fyllda, på sin avskedsturné och sätter punkt för en lång karriär med en spelning på Brooklyn Bowl i New York nu på fredag den 23 maj. Tre dagar senare står han på scenen på SKAP:s vårfest för att ta emot SKAP:s hederspris.

– Jerry Willams är en interpret av rang och en hörnpelare i svenskt musik- och nöjesliv sedan ett halvt sekel, så värd att uppmärksamma! säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda.

Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier till svenska musikskapare. Ett tiotal av dessa delas ut vid SKAP:s vårfest. På denna mottar Jerry Williams den 26 maj SKAP:s hederspris.

Motivering
SKAP:s hederspris går till en levande legend, lika förankrad i den svenska folksjälen som Kalle Anka på julafton, Zlatan och midsommar. Han är en outtröttlig musikarbetare som i ett halvt decennium sprängt fram klimpar av guld ur rock 'n' rollens urberg. SKAP:s hederspris 2014 tilldelas Jerry Williams.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!