Revolutionerande elbil från Opel

Ampera-e

Redan nästa år lanserar Opel en revolutionerande elbil, som blir en viktig milstolpe i den största och mest långtgående modelloffensiven i företagets historia: 29 nya modeller mellan 2016 och 2020.

Den nya elbilen får fem sittplatser och lika många ”dörrar” (inklusive bakluckan) och kallas Ampera-e. Den får inte bara längre räckvidd än de flesta andra elbilar utan blir också påfallande prisvärd. Nya Ampera-e kombinerar innovativ elektrisk mobilitet med spännande köregenskaper och maximal uppkoppling. Som namnet antyder bygger den bland annat på el-erfarenheter från konstruktionen av ursprungliga Ampera från 2011.

– Inom GM och Opel har vi länge varit övertygade om att elbilar kommer att spela en avgörande roll för framtidens mobilitet, och den nydanande tekniken i Ampera-e är ett viktigt steg mot den framtiden. Dessutom är den ännu ett led i Opels satsning på att göra innovativ teknik allmänt tillgänglig, förklarade högste GM-chefen Mary Barra när hon i dag avslöjade Opels nya elbil på CAR-symposiet i tyska Bochum.

– Eldrivna fordon kan ge ett betydande bidrag till vår miljö genom minskade utsläpp. Nya Ampera-e öppnar vägen för elektrisk rörlighet genom att eliminera tidigare hinder, som högt pris och kort räckvidd, fortsatte Opel koncernchef Dr Karl-Thomas Neumann.

Trots kompakta yttermått har Ampera-e generösa innerutrymmen, vilket är möjligt genom det plana batteripaketets placering under kupéutrymmet. Konstruktionen ger gott om plats för fem personer plus ett bagageutrymme i klass med ”vanliga” bilar i kompaktklassen.

Ampera-e får givetvis den senaste tekniken för infotainment och uppkoppling som blixtsnabbt integrerar smartphones och andra elektroniska apparater med fordonet, och den utrustas också med Opels nya OnStar-tjänst, som bland annat automatiskt ringer upp ett servicecenter i händelse av en olycka.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!