Rallytaxi i jakt på sponsorer

Ramona Karlsson är Sveriges mest framgångsrika rallyförare. Nu testar hon nya vägar för att finna sponsorer och framtida samarbetspartners inför hennes stundande VM-satsning i Rallycross. Lagom till julrushen kommer Ramona att agera privatchaufför till Stockholms marknadschefer och sponsoransvariga, och se till att hennes passagerare snabbt och säkert kommer fram, samtidigt som hon får möjlighet att knyta värdefulla kontakter.

Nästa vecka sätter sig Ramona Karlsson bakom ratten och agerar chaufför åt marknadschefer i ett julstressigt Stockholm. Pendeltågen, busstrafiken och tunnelbanan är osäkra kort att förlita sig på i vintertid och att boka en taxi kan ibland vara nästintill omöjligt. Därför ställer Ramona upp och ser till att hennes passagerare kommer i tid till jobbet, till sina möten och att de får med sig alla julklapparna hem.

Ramona är nu mitt uppe i vad hon själv kallar för sponsorsäsongen. Det är under denna tid på året som hon jagar och sluter avtal med sponsorer för att finansiera den kommande säsongen. Hon är inte bara en Sveriges främsta rallyförare utan även en slipad entreprenör som skapat sitt eget team och företaget runt omkring henne.

– Att jag erbjuder mig att vara chaufför åt marknadschefer i Stockholm är inget karriärsbyte, utan en chans för mig att komma i kontakt med beslutsfattare som kan avgöra och hjälpa satsningen som jag påbörjat. Jag hämtar upp, kör och lämnar över hela staden helt gratis. Det enda jag hoppas på är att man lyssnar på min satsning och vad jag kan göra tillsammans med det företag som vill satsa på mig, säger Ramona Karlsson.

Ramona Karlsson har som ensam kvinna tävlat i högsta rallyklassen ”Trimmad 4wd” där hon slutade totalt tvåa i SM. I säsongens sista tävling, SM-finalen i Uppsala, körde Ramona ifrån alla sina manliga konkurrenter. Segern i Uppsala gjorde Ramona historisk som den första kvinnan att ta en totalseger i Rally-SM.

Efter segern i Uppsala så bestämde sig Ramona för att nästa steg i karriären skulle bli Rallycross-VM 2014. Rallycross är den snabbast växande motorsporten i världen, körs på arenor, och följs av miljontals människor välden över. Nästa år går en av tävlingarna i svenska Höljes i Värmland, och i nuläget kommer Ramona att vara den enda kvinnan i högsta klassen.

– Drömmen är såklart att tävla på hemmaplan i vad jag ser som den mest spännande motorsporten just nu – Rallycross, säger Ramona Karlsson. Mitt mål är att vara med och slåss i toppen, och det jag saknar är sponsorer för att göra min dröm verklig.
 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!