Premiär för Toyota Corolla Touring Sports

En praktisk och användarvänlig världspremiär: Nya Toyota Corolla Touring Sports debuterar på 2018 års bilsalong i Paris. Med en elegant och rymlig kombikaross kompletterar Touring Sports den redan premiärvisade sportiga och kompakta Corolla Hatchback.
Skapad och utvecklad i Europa för dem som söker en praktisk och snygg kombi utan kompromisser. Med helt nyutvecklad 2,0-liters elhybriddrivlina är också Corolla först ut att representera Toyotas nya breddade hybridstrategi.

Mer än hälften av Toyotas försäljning i Västeuropa är redan elektrifierad och aldrig förr har utbudet eller efterfrågan varit så stor på företagets elhybrider. Därför är det självklart att nya Corolla Touring Sports lanseras med två elhybrid-drivlinor och endast en konventionell förbränningsmotor. Det markerar också företagets nya hybridstrategi med fler elektrifierade motoralternativ. Den nya och starkaste drivlinan kombinerar en nyutvecklad 2,0-litersmotor med elmotorer för en unik och klassledande kombination av prestanda och bränsleeffektivitet.

Samtidigt levererar den förbättrade och vidareutvecklade elhybriddrivlinan med 1,8-litersmotor en tyst, intuitiv, bekväm och självladdande hybridteknik med låga ägandekostnader. Samma fördelar har förstås även den nya starkare hybriddrivlinan, men här finns ännu mer körglädje och föraren kan dra ännu större nytta av den förbättrade komforten, stabiliteten, köregenskaperna och körglädjen som kommer med företagets nya plattform Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C som nya Corolla baseras på.

Nya Corolla har en framvagn med MacPherson-upphängning och en helt ny multilänk-bakaxel, dessutom nya stötdämpare med ventilteknik och – för första gången – adaptiv stötdämpning (AVS) som tillval.
Köregenskaperna är både snabba och kvicka, mycket tack vare låg tyngdpunkt genom låg motorplacering, låg sittställning och hybridbatteriets placering under baksätet.

Standardutrustningen är genomgående hög till samtliga nya Corolla-versioner och dessutom finns ett brett utbud av teknik som tidigare hört hemma i större och dyrare segment tillgänglig. Bland annat världens första 3D Driver’s meter, head up-display, JBL GreenEdge Premium ljudsystem och trådlös telefonladdning, allt för att underlätta livet för förare och passagerare.

In- och utvändig design

Nya Touring Sports har ritats i Europa vid det nyöppnade designcentret i Zaventem, Belgien. Tack vare den nya TNGA-plattformen är kombimodellen Touring Sports inte längre bara en variant av halvkombimodellen, utan en helt egenutvecklad modell.

Axelavståndet är 2 700 millimeter och benutrymmet i baksätet – 982 mm – är bäst i klassen. I bagageutrymmet går det i sin tur in 598 liter (VDA).
Den svepande taklinjen skapar en lika elegant som användarvänlig kaross. Den sportiga approachen förstärks av de breda hjulhusen och skärmkanterna, vilket gjort det möjligt att placera hjulen så långt ut som möjligt och därmed skapa en bred stil med låg tyngdpunkt.

Baktill karaktäriseras Touring Sports av en kraftfull bakdel med LED-lampor och en lutande bakruta. Som enda modell i segmentet kan dessutom Corolla Touring Sports lackeras i en två-tonslack som kombinerar karossfärgen med svart tak, svarta takstolpar och svarta lister kring den främre grillen.

Interiört har nya Corolla Touring Sports en helt ny layout som ger en rymlig och modern kupé med materialval för högsta möjliga kvalitetskänsla för såväl ögon som fingrar. Just när det kommer till den interiöra kvalitetskänslan och materialvalen har Toyota lagt särskilt mycket fokus för att skapa en känsla formsydd för den europeiska marknaden. Dessutom ger den nya GA-C-plattformen en särskilt låg sittposition, vilket både sänker tyngdpunkten och ger en närmare körkänsla.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!