Pizza gör dig lyckligare

Pizza gör dig lyckligare. I alla fall om man ska tro på en undersökning från Onlinepizza, som tar tempen på svenskarnas pizzavanor. 8 av 10 svarar att bara tanken på pizza gör dem gladare.

Är människan glad om magen är glad? Svaret är ett rungande ja, enligt en undersökning från Onlinepizza – en undersökning som sökt svar på svenskarnas pizzavanor. Åtta av tio säger sig bli lyckligare av tanken på pizza, något som ytterligare bekräftar bilden av pizza som en av Sveriges mest populära maträtter.

– Det känns fantastiskt kul att pizza är så pass uppskattat bland våra användare. Det är just det vi strävar efter, att leverera bra och högkvalitativa maträtter som sätter guldkant på både vardag och helg, säger Daniel Strömberg, vd Onlinepizza.

Pizzan avnjutes helst i mjukisbyxor framför tvn
Enligt Onlinepizzas undersökning svidar många pizzafantaster om från vardagskläder till något mer bekvämt, där en av tre helst klär sig i mjukisbyxor när pizzan ska förtäras. Finporslinet lämnas oftast kvar i skåpet när det vankas pizza, då nästan hälften av alla svarar att de helst äter direkt ur kartongen. Två av tre äter oftast pizzan framför tvn och bara två av tio lämnar kvar kanterna efteråt.

– Inför nyårsdagen, den dag vi har högst beställningstryck under året, var vi nyfikna på användarnas pizzabeteende. Vad händer efter att pizzan har levererats? Med den här undersökningen som grund kan vi skapa en helhetsbild av hela upplevelsen, något som gör det enklare för oss att se vad kunden vill ha och behöver, säger Daniel Strömberg, vd Onlinepizza.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!