På jullovet planerar svenskarna sin sommarsemester

Medan julmaten inmundigas och julefriden infinner sig funderar många svenskar på årets sommarsemester – och många nöjer sig inte bara med tanken utan skrider till verket och beställer resan till sommarens sol och värme.

– Det är inte alls överraskande. Vi har det hektiskt i mellandagarna varje år – såväl på hemsidan som på telefon. För det är nu som familjerna är samlade och har tid att titta på årets sommarsemester, säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager på Solresor.

Julförsäljningen blir alltså till juliförsäljning i resebranschen och Solresor förväntar sig att sälja en stor del av årets sommarresor inom loppet av årets första månad.

– Men särskilt i år har försäljningen börjat tidigt. Vädret har helt enkelt varit för dåligt de senaste åren, och svenskarna vågar inte ”gambla” med semestern längre – de längtar efter att se solen.

Det är särskilt ett land som kommer att vara mycket populärt till sommaren.

– Jag har inga tvivel, 2018 blir ett år i Greklands tecken – här förenas överkomliga priser, bra standard och det goda semesterlivet till en klockren semesterkombination, och vi märker av en stor efterfrågan på resor både till våra nyheter på grekiska fastlandet och de populära semesteröarna avslutar Torbjörn Lehmann.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!