Övertygande ledning för Tidemand i Wales Rally GB

Foto: Skoda Motorsport

Pontus Tidemands ledning i VM-deltävlingen i Wales ökade rejält under lördagen när han visade sin fulla kapacitet på de Walesiska vägarna. Inför finaldagen har han ett försprång på över en och en halv minut.

Efter en kanonstart i Wales Rally GB inledde Pontus Tidemand, med Jonas Andersson i högerstolen, lördagen med 43 sekunder tillgodo. Med ett mastigt dagsprogram på mer än 17 timmar var det en lång och tuff dag, men Pontus backade inte av utan fortsatte att successivt dra ifrån konkurrenterna.

Dagen avslutades med två sträckor i mörker och dessutom i väldigt svåra förhållanden med dimma, regn och vind. Bara på de här två sträckorna nästan dubblade Pontus övertaget och det betyder att han på lördagskvällen har hunnit jobba ihop en ledning på hela en minut och 43 sekunder.
- Det har definitivt varit en kul dag. Vi har pushat lite, satt bra tider och visat framfötterna. Jag ska inte sticka under stol med att det är krävande med den här typen av underlag men när man njuter av att köra och allt fungerar utan problem faller det sig naturligt och man kan hålla ett hyfsat högt tempo. Att köra i mörker och dimma där man knappt ser framför motorhuven är inte lätt men vi var tydligen rätt snabba trots allt, säger Pontus med ett skratt.

Fem sträckor på strax över 40 kilometer utgör söndagens schema med målgång på eftermiddagen.

Wales Rally GB WRC 2 efter 16 av 21 sträckor:
1. Pontus Tidemand (SWE)
2. Tom Cave (GBR) +1:43.4
3. Eric Camilli (FRA) +1:50.5
4. David Bogie (GRB) +2:35.6
5. Eyvind Brynildsen (NOR) +2:38.1