Operation Mimer – äventyrsthriller som går på djupet

Operation Mimer är en äventyrsbok fylld av berättarglädje och spänning, för läsare 9–12 år och uppåt.

Under havets yta kämpar stormakterna om världsherravälde. Där ligger stråtrövare i bakhåll i kelpskogarna, tonfiskdrivare drar fram med sina stim, soldater rider på späckhuggare och valar, medan gruvkolonierna gräver sig längre ner i berget. Men under ytan finns även något långt mer skrämmande. Djuphavskolonin Nya Stockholm ruvar på en mörk hemlighet…

– Det här är mitt drömäventyr. Jag hoppas att läsarna kommer att älska lika mycket som jag att dyka ner bland hajar och späckhuggare och upptäcka den här världen, säger författaren Fredrik Brounéus, vars författarskap präglas av en blandning av humor, äventyr, övernaturligt och filosofiskt.

Föräldralöse 13-åringen Timo har blivit kidnappad till smugglarskeppet Miranda och upptäcker snart att skumma saker pågår ombord. Vad är det kaptenen och hans styrmän planerar? Och varför försöker de bli av med Timos nyfunne vän doktorn? Ett samvetslöst mord blir droppen. Timo måste fly. I samma ögonblick som Timo tar språnget ner i det iskalla vattnet sätts en kedja av händelser i rörelse, där det är omöjligt att veta vem som går att lita på. Den mystiska tångfolksflickan Ira erbjuder Timo en tillfällig räddning och tillsammans färdas de på ryggen av en jättelik vithaj. Men vem är det egentligen som styr? Ira eller hajen? Och kan Timo verkligen lita på henne? Med varje simtag kommer de närmare djuphavskolonin Nya Stockholm och den verkliga prövningen … Operation Mimer.

Fredrik Brounéus böcker innehåller ofta en blandning av humor, äventyr, övernaturligt och filosofiskt. Han utforskar nya vinklar på livets stora frågor, i hans historier finns både reinkarnerade genier och vanliga människor som råkar ut för väldigt ovanliga äventyr.

– Bokförlaget Langenskiölds viktigaste uppdrag är att se till att bra läsning för barn och unga finns på marknaden. Fredrik Brounéus nya bok är lekfull men tar samtidigt upp svåra teman i mänsklighetens nutid och historia. Det gör att jag vill sätta den i händerna på alla ungdomar i hela Sverige, säger Bokförlaget Langenskiölds förlagschef Susanne Hamilton.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!