Olika länder, Olika bikinis

Vår planet är ju helt underbar att skåda. Den är lika vacker var man är åker även som platserna kan vara väldigt olika. Det finns fortfarande så mycket att upptäcka och man kan förstå att människor vill resa världen över och se allt på en gång. En av de mest fantastiska sakerna med våran planet är att varje land har olika typer av människor. Människor från olika kulturer klär och för sig på olika sätt, vilket är fantastiskt då det gör varje människa unik. Dock så kanske man inte inser att vissa modetrender i världen inte är så himla annorlunda som man kanske trodde från början. Bikinis, till exempel, är inte bara praktiska, utan även sexiga att se på. Men visste du att kvinnor i olika länder runt om i världen har på sig bikinis på olika sätt och med olika stilar. Inte? Då kommer du få reda på det här, då vi ska ta en lite närmare titt på hur kvinnor klär sig i bikinis i olika länder i världen. För vissa människor, är en bikini bara en bikini, men om man dyker lite djupare och tittar lite noggrannare så kan man faktiskt se att kvinnor har på sig bikinis på många olika sätt. Vill du ha detta bevisat? Ta en titt här nedanför där vi listar hur kvinnor vanligtvis bär sin bikini i olika länder.

USA – Till att börja med ska vi ta en närmare titt på det stora landet USA. Det typiska modet i USA är att det varierar när det kommer till mode och stil, då det oftast beror på vilken delstat man kommer till. Alaska, till exempel, är ju känt för att vara kallt och mörkt och därför är badkläderna ofta mer täckande där. Tankinis är väldigt populära i de kallare staterna av USA, då dessa tank top- liknande bikinis täcker mer och värmer samtidigt litegrann, medan de fortfarande är sexiga. Till skilda från de varma delstaterna som, till exempel, Florida och Kalifornien där bikinis blir mindre och mindre i sin täckning. Micro bikinis, även med stringtrosa, V-string eller G-string är väldigt vanliga. För den som uppskattar bikinis i en lite varmare delstaterna är de perfekta. I och med att dessa delstater ligger på kusten och har allt som har med stranden att göra använder kvinnor bikinis precis som att de skulle ligga på stranden i den stekande värmen hela tiden. När det kommer till resten av USA är både temperaturerna och badkläderna lite mer konservativa. Tankinis och baddräkter är väldigt vanliga i stora delar av USA, men det beror självklart på vilken delstat du befinner dig i.

Kina – Kina har en otroligt stor befolkning men man ser ändå att, generellt sett, är kvinnorna i kina ofta lite mer konservativa än kvinnor från andra länder. Visst, då och då hittar man mindre, mer avslöjande bikinis och badkläder, med generellt sett använder kvinnorna i Kina baddräkt och ibland även heltäckande badkläder. I inomhuspooler är baddräkter mer vanligt i och mer att det är lite varmare inomhus, men på stränderna upp och ner Kinas kust är heltäckande baddräkter normen. Du förstår, medan vissa kvinnor åker till stranden för att sola och bli brun, som ofta slutar med att de blir röda som kräftor, är kinesiska kvinnor mer lite mer obrydda när det kommer till utseende. Istället för att åka till stranden för att sola och blir bruna, skyddar de istället sin hud från solen, njuter av miljön runt i kring, tar det lugnt och lyssnar på vågorna som rullar in på strandkanten. De är faktiskt så noga med att skydda sin hud att många av dem idag använder något som kallas för ”ansiktsbikinis” som i stort sätt täcker hela ansiktet.

Brasilien – När man tänker på Brasilien, så tänker man ju oftast på microbikinis, och med micro, så menar man verkligen micro, tillsammans med vackra kvinnor, J-Lo rumpor och en avslappnad, härlig syn på livet. Brasiliens stränder, speciellt längs Rio är fyllda med dessa vackra kvinnor med glänsande kroppar och gyllenbrun hud. De har de minsta men ändå mest snygga bikinierna man någonsin skulle kunna tänka sig. Du har säkert hört om brasiliansk vaxning, men vad sägs som badkläder med brasiliansk stil? Badkläder från Brasilien är precis som du tänker dig att de är. De täcker precis det som ska täckas, men på något sätt fungerar det bara, helt enkelt. Om du ser en kvinna på andra stränder i världen som har på sig string tänker du säkert att den kvinnan är rätt modig som har på sig något så ovanligt. Men ändå ses kvinnorna som har på sig string i Brasilien som rätt konservativa. Bikinis i Brasilien osar kvinnlighet, sexualitet och sofistikerat. De uttrycker verkligen den där härliga, lekfyllda atmosfären som ändra länder i världen skulle kunna behöva, ärligt talat.

Storbritannien – Storbritannien är inte direkt ökänt för sitt fantastiska väder. Det är sant att det inte direkt är tropiskt, men de har haft riktigt bra somrar då och då plus att det är ganska ovanligt att det inte kommer åtminstone en värmevåg under sommaren i Storbritannien. En sak vi kan hålla med varandra om är åtminstone att Storbritannien har av de mest fantastiska kusterna som du någonsin kommer se. Precis som i USA har de olika länderna i Storbritannien olika typer av stränder. På norra östkusten finns det underbara resorter så som Whitby, Robin Hood’s Bay och Scarborough som har helt otroliga stränder. Vädret vid den norra kusten är däremot vara ganska hårt och ju längre norr ut du kommer desto mindre avslöjande är deras bikinis. När de är modiga nog att ta en simtur i havet håller sig kvinnorna, generellt sett,till enkla svarta baddräkter och inte bikinis med en massa krimskrams. Vill man se någonting helt annat däremot kan man åka sydväst till Cornwall. Cornwall har helt otroliga stränder som liknar tropiska paradis när solen skiner. Altantens vatten är vackert turkosblått och kristallklart, och sanden är vit och gyllenbrun. Newquay i Cornwall är även ett av de mest populära surfdestinationerna i världen, och i och med det, ger den Bondi Beach vibbar. Surfare älskar det och i och med att Cornwall är en väldigt avslappnad och lugn ort så är även attityden till modet likadan. Mindre bikinis är därför mer populära i sydvästra England även om det är väldigt ovanligt att se någon i string. Det är i stället vanligare med heltäckande bikiniunderdelar.

Australia – Vi har tidigare nämnt att Newquay, Cornwall ger en känsla av att vara på Bondi beach, men nu är det dags att åka till Bondi beach hemland – Australien. Australien eller ’Straya’ som lokalbefolkningen kallar det, är surfarnas huvudstad. Med så många surfsnubbar och surftjejer som glider på vågorna varje dag är bikinis och badkläder väldigt viktigt. Australien är väldigt varmt året om och därför är mindre bikinis väldigt vanliga även om det kanske är ännu mer vanligt att se en kvinna i tankini med heltäckande bikiniunderdel. Australiensiska kvinnor har man sett är mer konservativa än vad människor faktiskt tror att de är. Därför är baddräkt mycket vanligare än man kanske tror. I vissa delar av Australien, till exempel, Bondi Beach och Byron Bay, där allting är mer avslappat med en tydlig hedonistisk vibb är det mycket mer vanligt med mindre bikinis.

Italien – Italien osar av stil, klass, sofistik och erotik. Detta reflekteras självklart väldigt väl i deras bikinis och badkläder. Italien har helt fantastiska kustområden och stränder med den varma medelhavssolen som skiner under många månader på året och det blir verkligen inte kallt. Tack vare detta och tack vare att medelhavsdieten och livsstilen är så nyttig, är de flesta människor i väldigt bra form och känner sig därför inte lika osäkra angående sina kroppar. Detta innebär att baddräkter är ganska ovanliga om hittar vanligtvis bikinitoppar med djup V-formad urringning för att visa precis så mycket urringning som krävs för att känna sig sexig. Dessa kombineras ofta med heltäckande bikiniunderdelar men det händer även att vissa har på sig en string-underdel.

Frankrike – Sist men inte minst har vi Frankrike. Frankrike ses inte direkt som ett tropiskt paradis så som andra delar av Europa, men sanningen är, framför allt i södra Frankrike,att temperaturernakan stiga rätt mycket och somrarna där är generellt väldigt soliga. Fransmän är kända för sin känsla för stil och därför är även deras badkläder väldigt snygga. Man ser ofta kvinnor bära baddräkter eller underdelar med hög midja eftersom franska kvinnor är rätt så konservativa, med de visar ändå nog med hud för att känna sig sexiga. 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!