Oddsen på att Kristersson blir statsminister

Foto: Fredrik Wennerlund

Med mindre än ett år kvar till valet har moderaterna utnämnt Ulf Kristersson till ny partiledare. Stefan Löfven är fortfarande favorit till statsministerposten men Kristersson ligger inte långt efter i oddslistan och spelas till 2.50 gånger pengarna.  

Flera opinionsmätningar har visat att SD ser ut att bli Sveriges näst största parti och i oddslistan skuggar de Socialdemokraterna om att bli störst i landet. Moderaterna, just nu tredje största parti enligt oddslistan, har tappat rejält och ett spel på att Kristersson o co blir störst i Sverige ger nio gånger pengarna. Stefan Löfven är fortfarande favorit till att bli statsminister men den nye moderatledaren ligger inte alltför långt efter enligt oddsen.

– Reinfeldts gamle socialförsäkringsminister har, med drygt ett år kvar till valet, en hel del jobb framför sig. Han skuggar fortfarande Löfven men det som sticker ut mest är att oddsen på Annie Lööf sänkts, ett spel på centerledaren ger fyra gånger pengarna. Kanske kan det bli ett maktskifte deluxe under 2018, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Ulf Kristersson som ny svensk statsminister spelas till oddset 2.50. Ett spel på Annie Lööf ger 4.00 gånger pengarna medan Stefan Löfven står i oddset 1.90.