Nya Renault MEGANE R.S. TROPHY – mer teknik, mer prestanda

Nu kan sportbilsälskare se fram emot NYA MEGANE R.S TROPHY med mer prestanda och sportigare design. Svensk lansering hösten 2018.

Trophy-tillägget såg dagens ljus redan 2005 då första generationens MEGANE R.S. lanserades. Sedan dess har Trophy varit likställt med kompromisslös prestanda.

I Nya MEGANE R.S. TROPHY har 1.8 liters turbomotorn från MEGANE R.S. uppdaterats för att ge en effekt på 300 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 420 Nm. Effektökningen uppnås genom förändringar av framförallt turboaggregatet och avgassystemet. Kunden kan välja mellan en manuell växellåda eller en automatiskt dubbelkopplingslåda (EDC) precis som på MEGANE R.S.

Som standard är Trophy utrustad med Cup-chassi samt en mekanisk Torsen®-differential för optimalt drivgrepp och balans. Bromsskivorna fram är tillverkade i bi-material med en blandning av stål och aluminium för sänkt vikt och förbättrad prestanda. Trots prestandauppgraderingarna är Nya MEGANE R.S. TROPHY mycket bra även i vardagskörning.

Precis som MEGANE R.S., är Trophy versionen utrustad med:

  • Stötdämpare med hydrauliska kompressionsstopp för ökad komfort och grepp
  • 4Control fyrhjulsstyrning för optimerad svängradie respektive förbättrad högfartskurvtagning
  • Multi-sense körprogramsväljare
  • R.S. Vision högprestanda ljus-system
  • R.S. Monitor telemetrissystem som tillåter data övervakning och loggning under körning

Svensk lansering av MEGANE R.S. TROPHY sker under hösten 2018.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!