Ny vegansk korv nu tillgänglig i IKEAs varuhus

IKEAs populära korv får nu med start i augusti en vegansk vän. Den veganska korven är nu tillgänglig i samtliga IKEAs varuhus i Europa och är en del av IKEAs resa att erbjuda en mer hållbar och nyttig mat.

I slutet av 80-talet kom Ingvar Kamprad på idéen att det var betydligt trevligare att lämna IKEA om man inte var hungrig. Sedan dess har korven varit en del av besöket på IKEA och mättat många magar. IKEA tar nu sitt nästa korvsteg och lanserar en vegansk variant i samtliga svenska varuhus.

– Vi på IKEA vill ha en positiv påverkan på människor och vår planet. En del i detta arbete är att utveckla och ta fram riktigt goda och mer hållbara maträtter. Den veganska korven ger ungefär en sjundedel så litet koldioxidutsläpp som en klassisk varmkorv. Vi vill inspirera till en mer hållbar livsstil och är stolta över att nu erbjuda ett ännu bredare sortiment, säger Marie Gustavsson, marknadschef för IKEA Sveriges restauranger.

Efter mycket experimenterande tillsammans med kunder och leverantörer skapades korven som består av ingredienser som grönkål, röda linser, morötter, gurkmeja och ingefära. Korven serveras med en topping som består av picklad rödkål, sötstark senap och rostad lök.

Under våren har korven testats i varuhuset i Malmö, där 94 % av de som smakade korven kunde tänka sig att köpa den igen. Den är nu tillgänglig i IKEAs samtliga varuhus i Europa; i september lanseras den i Nordamerika och i Asien under nästa år.

– Som en av världens största korvförsäljare kan vi påverka globalt. Vi ser det som vårt ansvar och en fantastisk möjlighet att servera mat som är bra för planeten. Med den veganska korven fortsätter vi i Ingvars anda att servera en väldigt god och enkel måltid för ett bra pris till alla IKEAs besökare, säger Michael La Cour, Managing Director på IKEA Food Services AB. 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!