Ny roman från Domenico Starnone – författaren bakom kritikerrosade Band

En av Italiens skickligaste författare levererar en vidunderlig historia – The Guardian

Daniele Mallarico, en 75-årig illustratör, är försvagad efter en operation och bekymrad för sitt renommé som konstnär. Han blir uppringd av sin dotter som undrar om han kan komma till Neapel och passa sitt fyraåriga barnbarn Mario i några dagar. Motvilligt säger han ja.

Mario är smart och livlig, en brådmogen pojke som försöker dra till sig sin morfars uppmärksamhet genom bus och dominanta lekar. Men Daniele är disträ och tvär. Hans arbete med några bokillustrationer går dåligt, och lägenheten där han växte upp påminner honom om barndomen och de vägval han gjort i livet.

I Marios outtömliga livsenergi ser Daniele vad han har förlorat, och när Mario utsätter honom för ett oskyldigt spratt, mister han fotfästet.

En tänkvärd, dråplig och bråddjup berättelse om en äldre mans kamp för att försonas med det liv han levt – och det han aldrig levde.

ISBN 9789170285110 | Översättning av Helena Monti | Utkommer 15 maj

[en] mångbottnad, ömsom kvick, ömsom melankolisk berättelse – Washington Post

Pressröster om äktenskapsromanen Band, som utkom 2018:
Band är en psykologiskt stark äktenskapsskildring, men framför allt en roman om de oundvikliga konsekvenserna av att smita ifrån det livsansvar man en gång tagit på sig. – Expressen

[…] elegant, suggestiv och alldeles lysande – och upplösningen, herregud, upplösningen! – M-Magasin

Läs, rys och njut – Femina

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!