Ny ljudboksserie för barn från Storytel: Skuggan i spelkoden

Skuggan i spelkoden är en fantasy-berättelse för barn över 9 år som utspelar sig i spelens värld och tar oss hela vägen in i programmeringskoden.

Nu släpps ljudboksserien Skuggan i spelkoden av Eira A Ekre från Storytel Original på Storytel. Skuggan i spelkoden är en lite läskig fantasy-berättelse för barn över 9 år som utspelar i spelens värld. Det är en berättelse om att ha en förälder som jobbar väldigt mycket och att känna sig ensam, både i skolan och hemma. Storyn kretsar kring 12-åriga Afia vars mamma jobbar som spelutvecklare på en stor spelstudio. I slutet av ljudboken finns ett extra kapitel där Eira förklarar begrepp som augmented reality och berättar hur det går till när man jobbar med spel. Hon hoppas att boken ska bidra till att förändra synen på spel:

-Jag hoppas “Skuggan i spelkoden” kan bidra till att bredda synen på spel idag. Spel är så mycket mer än bara krig och jag hoppas inspirera de som vanligtvis inte spelar att leta efter den typen av spel som de skulle ha kul med. Spel kan både ha ett positivt och negativt inflytande i någons liv, och det var viktigt för mig att skriva en bok som är mångfacetterad och representerar både det bra och det dåliga. Jag hoppas även att boken kan inspirera en ny generation att jobba med spel, och att spelbranschen kan få in en större mångfald i sina studios, med nya perspektiv och nya historier att berätta.

Om Skuggan i spelkoden
Afia och hennes mamma bor ensamma i en lägenhet där Afia är övertygad om att det spökar. Det sker alldeles för många konstiga händelser för att det inte ska vara något övernaturligt i görningen, även om hon inte direkt tror på spöken. När Afia får ladda ner en tdig version av det spel som hennes upptagna spelutvecklare till mamma jämt jobbar med, upptäcker hon något märkligt: händelserna som spöket varit inblandad i hänger ihop med det som syns i spelet. Något, eller någon, finns där hela tiden …

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!