Ny lag ger kraftigt ökad efterfrågan på mobiltillbehör

Från den 1 februari är det förbjudet att hålla en mobiltelefon i handen samtidigt som du kör bil. Den skärpta lagen syns tydligt i efterfrågan på mobiltillbehör hos Elgiganten.Vi ser tydliga effekter av lagändringen. Samma vecka som lagen trädde i kraft ökade handsfree-försäljningen med 400 procent, säger Magnus Dahg, Försäljningschef för Telekom på Elgiganten.

Tidigare var det bara förbjudet att använda mobiltelefonen om det påverkade körningen negativt. Nu har formuleringen skärpts och från den 1 februari råder totalförbud mot att hålla en mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning i handen när du framför ettmotordrivet fordon. Den nya lagen har gett tydlig effekt på efterfrågan hos Elgiganten.

– Vi ser tydliga effekter av lagändringen. Samma vecka som den trädde i kraft ökade försäljningen av handsfree med 400 procent jämfört med motsvarande vecka förra året. Försäljningen av mobilhållare till bilen ökade med 340 procent och den stora efterfrågan håller i sig, säger Magnus Dahg, Försäljningschef för Telekom på Elgiganten.

Även hörlurar, som redovisat dramatiska försäljningsökningar de senaste två åren, har varit mer efterfrågade under februari. Här visar siffrorna att kunderna väljer allt dyrare modeller som är trådlösa och har aktiv brusreducering.

Rätt utrustning inför sportlovsresan
Nu går vi in i en period där sportlovsveckorna avlöser varandra och många är ute och kör längre sträckor med bilen. Många nya bilmodeller har bluetooth-högtalare inbyggda, annars kan det vara läge att förbereda sig inför bilresan med lite ny smart teknik.

– Med hjälp av en högtalare eller headset och en mobilhållare kan du både prata i telefonen och hålla koll på GPS:en under färd. Mobilhållare finns från 200 kronor och trådlöst headset från 149 kronor, så det är en förhållandevis liten investering som krävs för att du ska kunna använda mobilen på ett lagligt och framför allt säkert sätt under färd, säger Magnus Dahg.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!