Ny ambassadör för Eda kommun

Kommunstyrelsen har utsett Jon Nilsson till ny ambassadör för kommunen våren 2018 till våren 2019.

I rollen som ambassadör kommer Jon att hjälpa till i marknadsföringen av kommunen. Han får också själv komma med förslag hur kommunen kan använda honom i olika sammanhang.

– Det är roligt att Eda kommun än en gång kan presentera en duktig sångare och musiker som ambassadör, säger kommunalrådet Hans Nilsson.  Jon Nilsson sjunger inte bara opera utan har även gestaltat Erik i Värmlänningarna.

Jon Nilsson är uppvuxen i Kortlanda strax utanför Charlottenberg. Han har en musikalisk bakgrund som spelman. Efter examen som kammarmusiker och solist vid Edsbergs musikinstitut började han i Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm. Hans stora passion för sång ledde honom vidare till Operahögskolan i Stockholm. Under säsongen 2017-18 har han bland annat roller i Glada änkan, Dracula och Rosenkavaljeren. Mer information om Jon Nilsson finns på Kungliga Operans webbplats.

För att blir ambassadör ska personen ha anknytning till kommunen, vara uppmärksammad både i Sverige och gärna utanför landets gränser.

Ambassadörer utses för ett år i taget och i år sker utnämnandet i samband med Nationaldagsfirandet den 6 juni på Eda Hembygdsgård kl 18:00.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!