Nu påbörjas filmandet av alla länders ”Postcards” inför Eurovision 2019

Foto: Tamir Vakil

Under de närmsta veckorna anländer 41 internationella delegationer till Israel för inspelning av sina respektive så kallade ”Postcards”-vinjetter för Eurovision Song Contest 2019. Årets upplaga av Eurovision är den 64:e i tävlingens historia och den första att arrangeras i Tel Aviv.

Postcard Eurovision
Eurovisions slogan för 2019 är ”Dare To Dream” och det valda konceptet för ”Postcards”-vinjetterna är – ”Dansande Israel”. Konceptet binder ihop samtliga 42 deltagarländer genom ljud, bild och rörelse i samklang med Israels många vackra och historiska landskap. Några av de platser som valts ut för att visualisera ”Postcards”-vinjetterna är några av Israels vackraste områden som Eilat, Caesarea, Döda havet, Mount Hermon och Bahai Gardens i Haifa.

”Dansande Israel”-konceptet är framtaget för att inkludera mycket rörelse och visuella moment i ländernas ”Postcards”. Bland annat deltar Israels balett och konstsimlag och det framförs varierande dansstilar, allt från hiphop och modern dans till balett. Framstående israeliska dansare som Stephane Legar, Anna Aronov och Idan Sharabi deltar i ”Postcards”-vinjetterna tillsammans med de tävlande artisterna.

Under tv-sändningen av Eurovision kommer ”Postcards”-vinjetterna visas var tredje minut i 40 sekunder vardera och ger en chans att visa upp Israel på ett mer nyanserat sätt. Som producent för årets ”Postcards” står Gustova Production som till sin hjälp har några av Israels bästa reklamregissörer. Huvudregissör är Karen Hochma som också regisserat den officiella musikvideon för Netta Barzilais vinnarlåt ”TOY”, från Eurovision 2018.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!