Nu kan du hitta släkten på 1980-talet

Nyligen presenterade ArkivDigital en ny stor databas: Sveriges befolkning 1975, med uppgifter om alla svenskar detta år. Nu fortsätter vi framåt i tiden och lanserar en ny databas Sveriges befolkning 1985.

I den nya databasen  Sveriges befolkning 1985 hittar du persondata om i princip alla svenskar som levde då. De viktigaste uppgifterna som ingår är fullständigt namn, adress, födelsetid och -församling, vigseltid eller tidpunkt för senaste civilståndsförändring samt aktuell mantalsskrivning och föregående mantalsskrivning. Vidare framgår vilka personer som bodde i samma hushåll.

– Vi lägger hela tiden till nytt material och utvecklar kontinuerligt vår tjänst på olika sätt, allt för att underlätta våra kunders forskning så mycket som möjligt, säger ArkivDigitals VD Mikael Karlsson. Sveriges befolkning 1985 kompletterar våra tidigare register och gör det enklare att finna släktingar under det sena 1900-talet.

Det finns många olika sätt att söka efter personer i den nya databasen: På för- och efternamn, födelsetid och -ort, hemort och olika sorts kombinationer av dessa uppgifter, exempelvis alla Leif som är födda den 13 september 1928. Du kan också söka på kombinationer av namn inom samma hushåll och exempelvis hitta alla Bertil Lundberg vars maka heter Edit.

Källan till Sveriges befolkning 1985 är ett utdrag ur 1986 års mantalslängd och avser förhållandena den 1 november 1985. För Uppsala län saknas mantalslängden 1986. Istället redovisas uppgifter ur 1987 års mantalslängd, avseende förhållandena den 1 november 1986.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!