Nu invigs Eda kommuns första servicepunkter!

På måndag, den 30 mars, är det dags att inviga Eda kommuns två första servicepunkter.
Eda kommun är en av tretton kommuner i landet som av Tillväxtverket har utsetts till Pilotkommun för serviceutveckling, ett projekt som ska pågå till i oktober 2015. En del i projektet har varit att undersöka möjligheten att skapa mötesplatser ute i kommunen i form av servicepunkter och vad som ska ingå i dessa.
 
Målet i projektet har varit att hitta hållbara servicelösningar som passar morgondagens behov.
Service är en överlevnadsfråga för en bygd. En servicepunkt kan ge ortsbefolkningen personlig hjälp med kontakt med olika myndigheter. Det är också en mötesplats för bygdens invånare och turister. Servicepunkten är bemannad personal, det finns en dator där besökaren lotsas rätt på www.eda.se för att få hjälp med att skriva ut kommunens blanketter, taxor och e-tjänster. Besökaren kan logga in sig med e-legitimation för att boka tid på vårdcentral, betala räkningar mm.

Vid servicepunkterna kommer det även att finnas InfoPoints – en förlängd arm av turistbyrån, där besökare kommer kunna boka biljetter till evenemang, stugor mm. På en InfoPoint möts besökaren, precis som vid servicepunkten, av bemannad personal, dator med Visit Edas hemsida samt turistisk information i trycksaker.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!