Nu är det högsäsong för vårstädning

Våren gör sig påmind och med det kommer den berömda vårrensningen när förråd, garage, och garderober ska sorteras. Enligt Traderas senaste undersökning har svenskarna sex flyttkartonger med onödiga prylar hemma i förrådet till ett uppskattat värde av i snitt 30 866 kronor. Här listar vi vad som säljer bäst just nu och knepen för en lyckad försäljning.

–Våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Just nu finns det 2,4 miljoner auktioner ute på sajten, vilket är en ökning med hela 14 procent mot föregående år under samma period.

–Jag tror att begagnathandeln fortsätter växa så starkt därför att allt fler tänker sig för innan man handlar – det bär emot att hela tiden köpa nytt, nytt, nytt, likadant drar man sig för att kasta bra grejer. Det är ju bättre om det får ett nytt liv i något annat hem. Återbruk är hett och rätt, säger Sofia Hagelin.

Barnkläder och leksaker är de kategorier som har ökat mest sedan förra året under samma period. Under 2017 steg den totala försäljningen av barnkläder på Tradera med 10 procent.

– Många har sålt och köpt begagnade kläder ett tag och när man får barn blir det naturligt att göra samma sak även med barnens kläder och leksaker, säger Sofia Hagelin.

Årets uppstickare är Pokémonkorten, som har ökat enormt mycket i popularitet. Överlag har handeln ökat med 10 procent och snittpriserna på Pokémonkort ökat med 24 procent de senaste 10 veckorna jämfört med motsvarande period i fjol. Vissa Pokémonkort säljs för femsiffriga belopp, så sitter du på en gammal Pokémonsamling kan det vara läge att sälja av den nu.

Sett till de största kategorierna som säljer bäst på Tradera just nu, är det kläder som har flest sålda auktioner. Högst upp på listan kommer barnkläder och därefter är det damkläder. Odd Molly, GANT, Louis Vuitton, ACNE och Gucci toppar listan över mest eftersökta modemärken på Tradera. I barnklädessegmentet ger Mini Rodini, Polarn & Pyret, Newbie, Molo och House of Lola bra betalt i plånboken.

Största kategorierna på Tradera

Kategorier med flest antal sålda auktioner vecka 1-10 år 2018

1. Barnkläder

2. Damkläder

3. Leksaker

4. Vinyl

5. Keramik & porslin, Svenskt

6. Frimärken, Svenska

7. Herrkläder

8. Trädgård

9. Samlarbilder

10. DVD-filmer

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!