Nordens högsta Bungy Jump på Victoria Tower

I maj 2017 erbjuds Bungy Jump i Sverige för första gången sedan 2009. Anläggningen uppförs högst upp på Victoria Tower i Kista med en uthoppshöjd på 120 meter. Därmed blir det nordens, och ett av Europas högsta Bungy Jump.

– Vårt mål har hela tiden varit att tillmötesgå den stora efterfrågan som finns på att hoppa från högre höjder. Vi ville inte vara sämre än att erbjuda nordens högsta Bungyjump, säger Yashar Modiri, VD på Bungy STHLM.

Bungyjump är en av de mest eftersökta äventyrsupplevelserna världen över. Samtidigt har det inte varit möjligt att anordna hoppning i Sverige sedan 2009. Anledningen är att Bungyjump föll under den europeiska tivolistandarden, där en mobilkran inte anses vara en kompatibel lyftanordning. Lösningen heter 120 meter höga Victoria Tower i Kista.

– Victoria Tower är en hög byggnad med ingen mindre än Gert Wingårdh som står för den fantastiska arkitekturen. Den är dessutom lättillgänglig med närhet till centrala Stockholm. Genom att kombinera ett välkänt varumärke med en av marknadens mest iögonfallande upplevelser, kommer vi att sätta Stockholm på världskartan!

Hoppa två samtidigt

I samband med lanseringen, kommer man att kunna hoppa två personer samtidigt (tandemhopp) så länge man väger max 200 kg tillsammans. Efterfrågan på tandemhoppning förväntas bli stor framöver.

– Vi tror att det finns många som vill hoppa Bungyjump, men som inte vågar ta steget fullt ut på egen hand. Det blir dessutom ett tillfälle att dela en oförglömlig upplevelse med någon man håller kär.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!