Njut av hösten – skörda och laga okinordisk höstmat, som gör gott för kropp och själ

Nu är hösten här och det är dags att skörda frukt och grönt i prunkande färger, sprängfyllda med nyttigheter. Leta svamp i skogarna och fyll på med nötter, frön, bönor och linser. Den här tiden på året är det lättare än någonsin att äta enligt den okinordiska matfilosofin. Proteiner från fisk och skaldjur, kyckling och baljväxter, grönsaker och frukt i regnbågens alla färger. Nötter, frön, fullkorn från fälten och vegetabilisk olja som t ex den fina svenska rapsoljan.

Hösten passar också bra för avkopplande promenader i vacker färgskiftande natur, och att laga god mat och att njuta i vänners lag. Precis som de vitala 100-åringarna på Okinawa gör. Och på det sätt som den okinordiska filosofins fem steg vill inspirera till ett hälsosammare liv.

Bland våra okinordiska höstrecept finns mustiga och värmande soppor och grytor, härliga zucchini- & fetaostbiffar och självklart det lilla extra. Eftersom den okinordiska matfilosofin bygger på njutning, så är det självklart att en del frukt och bär – och även grönsaker, blir till härliga bakverk. Som våra okinordiska muffins med zucchini och havregryn. Vi vill också dela med oss av våra underbara, saftiga okinordiska kanelbullar, bakade med mindre socker och smör och Okivi® Fyra nordiska fullkorn, en blandning av klippta fullkornskärnor av havre, råg, vete och korn från den skånska slätten.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!