Nemo Hedén släpper sin självbiografi ”Ingen” i höst!

23 oktober utkommer en av Sveriges största poddare, Nemo Hedén, med sin självbiografi “Ingen” (Lava Förlag). “Ingen” är en gripande och smärtsam livshistoria om att få en andra chans och ta den. Genom att på ett drabbande, naket och ärligt sätt berätta om sin tuffa ryggsäck – den trassliga uppväxten, festerna, förfallet men även om försoningen med sig själv och hans närmaste vill Nemo inspirera, sprida hopp och visa på möjligheten till förändring!

Att känna sig som Ingen gör att Nemo Hedén vill bli Någon. I hela sitt liv har han känt det som att han inte är någon. Inte har något värde. Att han är Ingen.

Nemo växte upp i en stor och dysfunktionell familj. Någon självkänsla fick han aldrig så det blev till att jaga yttre bekräftelse. Allt för att bedöva den där oron inombords. En ständig jakt på kompisars skratt, alkohol, droger, sex, kändisskap.. Ständigt försöka laga det interna problemet med externa lösningar.

När han får möjlighet att bli rikskändis via tv-programmet Kungarna av Tylösand tar hans liv en drastisk vändning. Som Nemo själv uttrycker det:
”Jag ställde upp i Kungarna av Tylösand eftersom det alltid har funnits ett tomrum inom mig. Ett tomrum som vrålade efter att fyllas. Ett tomrum som vrålade efter bekräftelse.” Berömmelsen blir den bekräftelse han saknat under sin uppväxt, tjejerna står i kö och festen tar aldrig slut. Men den leder honom in i ett svårt missbruk och förfall.

Vändningen kommer när ett nytt behandlingshem öppnar och Nemo får en plats. Han avgiftar sig och lyckas bli nykter och drogfri. En tuff resa som kräver en okuvlig mental styrka. Och det ska sägas, att Nemo brottas fortfarande med att bibehålla sin inre trygghet och den självkänsla han tidigare saknat.

Nemo Hedén, född 1987, driver sedan flera år tillbaka den uppskattade intervjupodcasten “Nemo möter en vän” där han varje vecka träffar Sveriges kändiselit. Han föreläser också regelbundet för ungdomar runt om i Sverige. En föreläsning som handlar om sin resa från en dysfunktionell familj till det maniska bekräftelsebehovet, kändisskapet, missbruket och slutligen till att leva som nykter och drogfri sedan över 3 år tillbaka.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!