MyDOG listar prylarna vi skämmer bort vår hund med

På torsdag inleds Nordens största hundmässa – MyDOG på Svenska Mässan i Göteborg.
I år väntas rekordmånga besökare komma, över 35 000 och drygt 500 besökande hundar tillsammans med 9 000 utställningshundar. Enligt MyDOG, som har gjort en enkät bland 1000 hundägare, har vi aldrig brytt oss om våra fyrbenta vänner så mycket som vi gör idag.

 Att hunden är en självklar familjemedlem skriver nog många hundägare under på. Enligt MyDOGs undersökning, har vi aldrig lagt så mycket pengar som idag på våra pälsklädda älsklingar. Cirka 30 procent av hundägarna lägger mer pengar på sin hund idag än vad de gjorde för bara fem år sedan.

 Bland populära prylar att köpa till sin hund hittar man smyckade halsband och koppel, tassrengörare, stegräknare och hundbadrockar. Men även kyljackor mot värmen, som hälften av alla hundägare kan tänka sig att köpa. Men behövs allt det här verkligen? Vi frågade en expert på området.

– I det flesta fall inte, snarare handlar det om en trend och att hunden blivit mer av en familjemedlem som man vill pyssla om, säger chefsveterinären Gustaf Svensson på Blå Stjärnan i Göteborg, som också märkt att det är vanligare att ta sin hund till veterinär idag än tidigare år.

– Idag söker man generellt sett veterinärvård tidigare än man gjorde förr, vilket i grunden är positivt. Men i samband med det ser vi också att en del djurägare söker vård för väldigt lindriga åkommor, berättar Gustaf Svensson.

 Gustaf Svensson kommer tillsammans med kollegor från Blå Stjärnan att finnas på plats under mässans alla dagar och svara på frågor mellan klockan 10-15 i Blå Stjärnas monter.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!