Motion om avskaffande av delade turer

Vänsterpartiet i eda har till kommunfullmäktige lämnat en motion om avskaffande av delade turer på de arbetsplatser som har det.

I motionen kan man läsa att

– Att arbeta tvådelade arbetspass med ledig, obetald tid mitt pa dagen, sa kallade delade turer, tillhör de arbetsformer som upplevs som mest påfrestande och stressande, visar svensk forskning. Problemen ar vanligast bland kvinnor.

— Jag blev förvånad over att det var sa pass stort besvär. Jag trodde att det skulle kunna finnas andra faktorer som har att göra med arbetstider, som övertid, kanske ha kvälls och helgarbete, som skulle vara minst lika besvärliga, men det visade sig att dom har delade arbetspassen ligger topp tre helt enkelt. Det är ett utav de stora problemen som svenska skiftarbetare har, sager Göran Keciclund, forskare pa Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet. (Kalla P4 Sörmland)

Vi yrkar därför pa att förvaltningen far i uppdrag att starta ett projekt pa lämplig arbetsplats med avskaffande av delade turer som ma1 i hela kommunen. I projektgruppen ska det inga politiker, en från varje parti, personal från berörda yrkesgrupper, fackliga organisationer och personalkontoret.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!