MINI:s första helt elektriska modell är snart här

Det var under Frankfurt Motor Show år 2017 som den helelektriska designstudien av ”MINI Electric Concept” visades upp för första gången, vilket följdes av ett stort intresse. Nu stiger spänningen ytterligare när MINI förbereder sig för att påbörja produktionen senare i år. Som ett av de första länderna i världen, går det därför nu att i Sverige förhandsboka den allra första helt elektriska MINI-modellen.

I början av 2017 lanserade MINI sin laddhybridversion av senaste generationens MINI Countryman. Med det smarta fyrhjulsdriftsystemet och den rymliga interiören blev den snabbt en populär spelare på den svenska marknaden, och försäljningen har sedan dess ökat med så mycket som 248% procent.

Nu är det dags att ta nästa steg på MINI:s elektrifieringsresa.

Den kommande elektriska MINI Cooper SE
I november 2019 påbörjas produktionen av den första helt elektriska MINI-modellen på fabriken i Oxford. Modellen, som kommer heta MINI Cooper SE, genomgår just nu ett omfattande testprogram i kördynamik. MINI Cooper SE innebär hållbar körning med äkta MINI-karaktär.

Som typexemplet för urban mobilitet kombinerar MINI utsläppsfri körning i innerstadstrafik, med en ett nytt uttryck av den legendariska go-kartkänslan.

Den nya vägen för MINI
Premiären av den första helt elektriska MINI-modellen är ett naturligt steg i utvecklingen för MINI i Norden:

”Människor förändras och det gör vi också. Under det senaste året har vi tagit flera steg mot att göra valet av rätt MINI enklare genom att nu enbart erbjuda bilar som är bensindrivna, laddhybrider och nu också helt elektriska. Tillsammans med våra återförsäljare uppdaterar vi dessutom våra återförsäljarhallar, och kommer erbjuda skandinavisk design och en MINI-unik kundupplevelse”, säger Anders Brocknäs, ansvarig, MINI Northern Europe.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!