Miniboenden i vildmarken – via Airbnb

Det är inte bara i storstäder Airbnb revolutionerar boendemarknaden genom att annorlunda boenden tillgängliggörs. För de mer vildmarkssugna resenärerna har man under sommaren via Airbnb även kunnat hitta ett nytt spännande boendesätt, med ordentlig närhet till naturen.

Om man under sommaren klickat sig in på bostadsuthyrningssajten Airbnb och skrivit in ’Åre’ i sökrutan ger det träffar på ett ganska annorlunda boendealternativ via uthyraren Åreguiderna. Boendet i fråga är en bil. Närmare bestämt en terrängduglig, fyrhjulsdriven MINI Countryman, utrustad med tillhörande tvåmannatält – placerad på bilens tak. Det är med andra ord fritt fram att stanna till precis vart man vill – när man funnit en speciell plats, insupa tystnaden, klättra upp på biltaket och gå till sängs.

– Efterfrågan var otroligt stor så fort vi lanserade detta innan sommaren. Folk blir glatt överraskade över hur snabbt det kan ta från det att man stannar sin bil till att man slumrar in ute i naturen. Efter det fina mottagandet denna sommar kommer vi definitivt fortsätta succén nästa år, säger Jesper Johnsson, försäljningsansvarig Åreguiderna

Sedan två år tillbaka samarbetar MINI med event- och konferensbolaget Åreguiderna. Det var inför årets sommarsäsong man kläckte idén att hyra ut bil och tillhörande tält via Airbnb. Efter en lyckad sommar är nu planen är att fortsätta med uthyrningen av det annorlunda boendet även nästa vår och sommar. Förutsättningarna för en annorlunda men samtidigt bekväm och rogivande naturupplevelse är med andra ord goda.

Taktältet är framtaget av MINI:s designteam i samarbete med den italienska tältsspecialisten Autohome och är utformat för att passa perfekt på taket på den rymliga och terrängdugliga modellen MINI Countryman.

-Att MINI-bilarna är designade att nyttja yta optimalt har lett till att MINI-ägare ofta bor i tätbefolkade storstäder. På det här sättet ger vi dem möjligheten att enkelt byta storstadspulsen mot att varva ned i naturen, säger Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige.

Tältet fästs på bilens takräcken och i nedfällt läge liknar tältet en vanlig takbox. Det krävs inga verktyg utan räcker med några enkla handgrepp för att fälla upp tältet som i uppfällt läge är 2,1 meter långt, 1,3 meter brett och 94 centimeter högt.

Tältet är vattentätt, ventilerat och bland övriga bekvämligheter finns medföljande madrass med överdrag, två dörrar och två fönster med dragkedjor, myggnät för alla öppningar, LED-lampor invändigt och praktiska nät och tygfickor för bagage och prylar. Taket nås via medföljande aluminium-stege.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!