Minibaren – inget för svenskarna

Den klassiska minibaren som vi ofta finner på våra hotellrum under semestern är ett uppskattat inslag för många hotellgästande turister. Dock inte för svenskarna. Enligt en ny undersökning från hotell- och resesöksajten momondo.se är den klassiska minibaren inte alls av vikt när det ställs mot andra erbjudanden vid val av hotell.

Att ta sig en liten drink på hotellbalkongen från minibarens utbud är inte vanligt bland de svenska turisterna, i alla fall inte längre om man skall tolka en ny undersökning gjord av momondo.se. Momondos undersökning visar att så få som sex procent av svenskarna uppger förekomsten av minibar som ett viktigt inslag när man väljer hotell. Det står i stor kontrast till de allra flesta nationaliteter. Exempelvis uppger mer än varannan brasilianare att minibaren är en av de mest väsentliga inslagen att värdera när det kommer till val av hotell. Sverige, tillsammans med de övriga nordiska länderna, hamnar längst ner på listan över de som sätter ett värde på minibaren, bara japanerna värderar minibaren ännu mindre.

– Förekomsten av just minibar är faktiskt en av de frågor som vi ser stor skillnad på svaren beroende på nationalitet. Bland just svenskarna värderas det väldigt lågt och istället prioriteras att frukosten ingår i priset, samt om det finns gratis WI-FI, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.

Topplista – de mest minibar-älskande länderna

Land Andel som svarar att minibar är av väsentlig vikt vid val av hotell.
1.Brasilien 51 %
2.Indien                                                                       22 %
3. Argentina 17 %
4. Rumänien 15 %
5. USA 15 %

Bottenlista

22. Norge  9 %
23. Finland 6 %
24. Danmark 6 %
25. Sverige  6 %
26. Japan  3 %

*Listan bygger på andel som listat minibar som svar på frågan ”Är några av följande funktioner väsentliga när du väljer ett hotell för semestern?” Frågan ställdes till de som i undersökningen uppgett att de vid tillfällen väljer hotell som boendeform på semestern.

Källa: http://www.momondo.se

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!