Medborgardialog på kulturdagen i Åmotfors

eda-utvecklingsberedning
Vid kulturdagen som genomfördes i Åmotfors Folketshus i november fanns delar av Eda kommuns utvecklingsberedning på plats och en del synpunkter samlades in.

Bland annat tycker man att det ska vara mixade fotbollslag med tjejer och killar för att få hela lag, i början, samt att Åmotfors borde ha ett lag. En annan synpunkt är att mycket av idrottsklubbars arbete hamnar på föräldrar, som inte har tid att ta på sig mer och man anser att det är svårt att få alla att dra åt samma håll vis samverkan mellan föreningar eller inom en förening.

  • En idé är att ordna en "Fritidsbank" där man kan låna begagnade sportgrejor och slipper köpa dyr utrustning
  • Dumt när kommuner lägger kostnader inom skolan på föräldrar, t.ex vid utflykter. Skolan ska vara avgiftsfri. Barn och bildning bör ta vara på föräldraerfarenheten innan de tar beslut i olika frågor.
  • Tallmon har blivit "skitfint". Ordna utomhusstyrketräning där, med timmergrejor.
  • Mer kultur i Eda. Borde ha rockskola! Få en kommun som folk vill bo i, med allsång, konserter, trivselkvällar. Uteserveringar med musik. Fler scener i Eda. Fler evenemang.

Lägg inte ner Fritidsgården i Charlottenberg innan det finns ett nytt alternativ. Man tycker bla att det finns alternativ som att göra om "Norskegårn" till fritidsgård, fritidsgård på övervåningen på biblioteket eller i Folkets Hus-baren och . det finns en lokal bredvid hälsokosten i Charlottenberg som ungdomarna tycker är bra. Någon tycker att om det vara en fritidsgård ska den ligga i Åmotfors, som är mest central, medans ropen skalla ”Det ska vara tre fritidsgårdar i kommunen! ”. Man vill att det en riktig föräldraundersökning om fritidsgårdarna!                                                                                   

Till sist vill man framföra att det är viktigt att kommunen lyssnar på kommuninnevånarna.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!