Mästerliga dessertmakare gör upp om eftertraktad statyett

Foto: Magnus Selander/Kanal 5

För sjätte säsongen ska några av Sveriges vassaste, skickligaste och mest kreativa konditorer göra upp om den åtråvärda Dessertmästartiteln. Tittarnas favoritögongodis Dessertmästarna är tillbaka, och den här säsongen rivstartar med en rejäl överraskning för de fyra tävlingsinriktade konditorerna vid bakborden. Den rafflande tävlingen startar den 14 februari 21:00 på Kanal 5.

En säker väg till hjärtat brukar sägas vara att gå genom magen. Vad skulle då kunna vara mer passande än att duka upp makalösa bakverk, magnifika tårtor, mumsiga maränger och mängder av godis på självaste alla hjärtans dag? Den 14 februari är Kanal 5:s tittarsuccé Dessertmästarna tillbaka med en vårsäsong fylld av godsaker, tävlingsnerver och överraskningar.

Vårens nya tävlande är 24-åriga Ellinor Jensen Oscarsson som är konditor på anrika Gondolen i Stockholm, 45-årige Fabien Jacquet som är kökschef på Wirsbo Herrgård, 26-åriga frilanskonditorn och sociala medier-esset Joy Harris och 31-årige Richard Karlsson som är köksmästare på Grebys Fisk- och Skaldjursrestaurang.

De fyra skickliga dessertmakarna får något av en chockstart när de intar bakborden, eftersom tävlingen inleds med en rejäl twist – i form av konkurrens som de inte räknat med. Och vägen till den eftertraktade och prestigefyllda Dessertmästartiteln visar sig vara betydligt längre än de först trott.

– Vi chockstartar den här säsongen på ett sätt som vi aldrig tidigare gjort, och det är väldigt roligt att se hur våra tävlingsinriktade deltagare spänner bågen direkt. Det här blir en säsong med en stor portion dramatik och oväntade vändningar, och naturligtvis helt fantastiska desserter, säger jurymedlemmen Roy Fares.

Programmet leds i vanlig ordning av supertrion Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.

Dessertmästarna produceras av ITV för sändning i Kanal 5 med start den 14 februari 21:00 på Kanal 5.

.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!