Mares och Peg Parnevik till Liseberg i maj

Albumaktuella Mares hade nyligen turnépremiär på ett utsålt Trädgår’n i Göteborg. I maj vänder de tillbaka till stan för en spelning på Stora Scenen på Liseberg. Samma kväll spelar stjärnskottet Peg Parnevik som är aktuell med nya singeln Goodbye Boy.

Först ut på kvällen 31 maj är Peg Parnevik. Peg slog igenom 2016 med singeln Aint no saint som ledde till titeln Årets nykomling på P3 Guld samma år. Året därpå kom hennes första EP Don’t tell ma och samma år uppträdde Peg på Stora Scenen på Liseberg.

Peg är även aktuell som en del av duon av den nystartade popgruppen GAMMAL som kännetecknas av poetiska svenska textrader tillsammans med moderna poptoner. Deras första singeln Blommor där du står ligger just nu på topp 50 i Sverige.

Den 8:e mars, på Internationella kvinnodagen, släppte Peg Parnevik sin nya singel Goodbye boy i syfte att uppmana kvinnor att våga säga hejdå till det som inte gör en lycklig, självständig eller fri.

Kvällen fortsätter med Mares – Uppsalabandet som med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln Allt du gör och att du finns (2015) sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams.

Kritiker menar att Mares gör ”soundtracket till en ny generation som ska erövra nätterna” och att de har ”de rätta ingredienserna för att skapa fantastisk musik”. Förra året slog Mares igenom med dunder och brak. I maj kom deras debut-EP Rock’n’roll will never die och de tog även hem titeln som Årets Genombrott på Rockbjörnen. Efter ett trettiotal stopp på sommarturnén drog sig bandet tillbaka till studion för att jobba på debutplattan.

Den 15 mars i år, samma kväll som turnépremiären på Trädgår’n, såg debutalbumet Sunnanvind dagens ljus. Albumets titelspår markerade Mares första Spotify Top 50-placering då den gick in på en 30:e plats. Den 31 maj spelar de återigen i Göteborg på Stora Scenen på Liseberg.

– Kul att kunna välkomna Peg tillbaka till Liseberg och Mares tillbaka till stan så snart, säger Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg.

Klara för Live på Liseberg 2019:

27 april, Augustifamiljen med gästartister, Lilla Scenen

4 maj, Crew of Me&You, Lilla Scenen

11 maj, Hardcore Superstar, Lilla Scenen

18 maj, Smith & Thell, Lilla Scenen

23 maj, Caroline af Ugglas, Lila Scenen

25 maj, Pale Honey, Lilla Scenen

30 maj, Plura, Lilla Scenen

31 maj, Mares och Peg Parnevik, Stora Scenen

7 juni Albin Lee Meldau, Stora Scenen

12 juni Tove Styrke och Imenella, Stora Scenen

19 juni Fricky, Stora Scenen

26 juni Dee Snider (US), Stora Scenen

28 juni Peter Jöback, Stora Scenen

5 juli Band of Horses (US), Stora Scenen

10 juli John Fogerty (US), Stora Scenen

31 juli Danko Jones (CA) och Hank von Hell (NO), Stora Scenen

2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård, Stora Scenen

7 aug Wilmer X och John Lindberg Trio, Stora Scenen

23 aug Molly Sandén, Stora Scenen

30 aug Kraftwerk 3D (DE), Stora Scenen

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!