Majblomman i Köla firar 100 år med barnen!

Kola-majblomma
Tisdag 12 maj firar Majblommeföreningen i Köla hundra år, med barnkörer, diplomceremoni och utställning.

Majblommans Riksförbund grundades 1907, och redan året efter hade 200 lokala Majblommeföreningar vuxit fram. 1915 var det dags att starta föreningen i Köla, som nu firar hundra år. 

I ett sekel har värmländska barn som haft det svårt fått stöd och uppmuntran genom Majblomman.  I Värmland finns 25 lokala föreningar som tack vare massor av barn samlade in hela 2,4 miljoner kronor 2014.

Tisdag 12 maj är det dags för Majblomman i Köla att fira, tillsammans med generalsekreterare Lena Holm och alla barn på Adolfsfors Skola i Åmotfors.

Kl 11.45 samlas hela skolan i matsalen för att sjunga vårsånger och äta en särskild Majblommebakelse. De barn som sålt extra många majblommor får fina diplom.

Kl 13 fortsätter firandet på Köla Hembygdsgård, där man bjuder på sopplunch och en retrospektiv utställning om Majblomman. Generalsekreterare Lena Holm berättar om Majblomman i dag och delar ut förtjänsttecken till Majblommans fantastiska volontärer i Köla.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!