London världens mest besökta stad 2014

london
London är den stad i världen som flest internationella resenärer kommer att besöka under 2014. Det visar MasterCards Global Destination Cities Index som nu presenteras för fjärde året i rad. Studien rankar de 132 mest besökta städerna i världen, kartlägger hur man reser mellan städerna och hur mycket resenärer spenderar i snitt per besök.

Stockholm, tillsammans med New York, Amsterdam, Frankfurt och Dublin, ligger i topp vad gäller att förse London med internationella besökare. Under 2014 förväntas hela 398 000 besökare resa från Stockholm till London och i genomsnitt spendera €228 per person under sin vistelse. Toppar listan av inresande till London gör New York med nära det dubbla antalet i jämförelse med Stockholm – 867 000 besökare.

“Att London återigen toppar listan över mest välbesökta städer är ingen överraskning – däremot är det anmärkningsvärt att så många inresande kommer via Stockholm, inte minst jämte en metropol som New York och etablerade knytpunkter som Amsterdam och Frankfurt”, säger Bart Willaert, vd för MasterCard i Norden och Baltikum. “Studien visar också på att hela 67 procent av inresande till London i år kommer från andra europeiska städer vilket kan vara ett tecken på en allt starkare europeisk ekonomi.”

Världens mest besökta städer 2014
Enligt studien förväntas den ledande besöksdestinationen London totalt ta emot 18,7 miljoner internationella besökare under 2014. Det är totalt 300 000 fler besökare till London än till staden som toppade listan förra året, Bangkok. Antal besökare till övriga topp fem-städerna i världen i år, är:

●  Bangkok – 18,37 miljoner
●  Paris – 15,57 miljoner
●  Singapore – 12,47 miljoner
●  Dubai – 11,95 miljoner

Dubai är en av städerna i toppen som växer snabbast. Fortsätter utvecklingen i samma takt förväntas Dubai gå om både Paris och Singapore som destination de närmaste fem åren.

Topp-10 europeiska städer där besökares konsumtion spås öka mest
På europeisk basis finns det enligt rapporten flera städer där internationella besökare förväntas spendera allt mer, bland annat i vår grannhuvudstad Köpenhamn.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!