Ljud med studiokvalitet i Huawei Mate 10 Pro

Huaweis senaste flaggskeppstelefon Mate 10 Pro besitter fullt stöd för Hi-Res Audio och erbjuder på så sätt användaren bästa möjliga ljudupplevelse. Tack vare det högupplösta ljudet går det att spela låtar med studiokvalitet genom enheten.

I dag använder många sin smartphone för att lyssna på musik och podcaster. För att kunna lagra ljud i en fil måste den analoga signalen konverteras till en digital form. Hur ljudvågen omvandlas beror på två parametrar, nämligen bitdjup och samplingsfrekvens. Bitdjup bestämmer hur många amplitudnivåer som kan representeras, vilket i sin tur ökar ljudets dynamik. Den andra parametern, samplingsfrekvensen, bestämmer hur ofta signalen samplas det vill säga hur exakt samplingen matchar originalet.

Ljudkvalitet på 16-bitars / 44,1 kHz klassas som en högupplöst ljudfil, vilket motsvarar ljudet från en CD-skiva. En MP3-fil har en lägre ljudkvalitet eftersom den komprimeras rejält, vilket leder till att mycket information går förlorat. Tidigare har 24-bitars/192 kHz ansetts vara den högsta studiokvaliteten. Huawei Mate 10 Pro bryter dock denna barriär genom att erbjuda stöd för 32-bitars/384 kHz-filer. Ljudkvaliteten är därmed högre än många premiumljudenheter.

Huawei Mate 10 Pro levereras med Hi-Res Audio-kompatibla hörlurar med den senaste USB-C-porten. Om användaren föredrar att använda trådlösa hörlurar garanterar telefonen stöd för högsta ljudkvalitet tack vare aptX HD och LDAC HD Audio-teknik.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!