Linnea Henriksson och Markus Krunegård till Live på Liseberg

Två av popsveriges största på en och samma kväll. Liseberg fortsätter med sina helkvällar på Stora Scenen. Den här gången är temat svensk pop och uppträder gör inga mindre än Linnea Henriksson och Markus Krunegård, den 2 augusti på Stora Scenen.

Markus Krunegård inleder kvällen på Stora Scenen den 2 augusti. Förra året släppte han det första nya materialet på flera år. Sedan albumet I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot har Markus återigen bekräftat sin ställning som en av de största inom svensk musik just nu. Höstturnén präglades av utsålda spelningar och, som kronan på verket, en Grammisnominering som Årets textförfattare.

Kvällen fortsätter sedan med Linnea Henriksson som senaste året setts överallt. Hon startade året med två Grammisnomineringar för Årets Pop och Årets Artist. Därefter följde en omfattande sommarturné som resulterade i två nomineringar till P3 Guld, varav en till Guldmicken för Bästa Live. Under hösten har hela svenska folket blivit ett med Linnea efter hennes medverkan i Så Mycket Bättre. Samtidigt som hon syntes i tv-rutan intog hon även scenen på Grand Hôtel med sin egen julshow Gläns över Sjö och Grand. Showen hyllades av recensenter och besökare och samtliga 12 tillfällen blev helt slutsålda. Det nya året inledde Linnea med att kamma hem priset för Årets pop på P3 Guld.

– Det är två av samtidens starkaste svenska röster vi välkomnar den här kvällen, säger Per Alexandersson, Lisebergs underhållningschef. Båda är dessutom riktigt bra live!

Det blir en helkväll av svensk musik på Stora Scenen, den 2 augusti med start 19.00.

Klara för Live på Liseberg 2019:

19 juni Fricky

26 juni Dee Snider

28 juni Peter Jöback

10 juli John Fogerty

5 juli Band of Horses

31 juli Danko Jones och Hank von Hell

2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård

30 aug Kraftwerk 3D

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!