Lindsey Vonn avslutar karriären i Åre: ”Inte värt det”

Foto: Yana Kraeva

Den alpina drottningen Lindsey Vonn tävlade för näst sista gången i karriären i dagens super G på alpina VM i Åre. Tyvärr blev inte resultatet vad Lindsey och de flesta i omgivningen förväntat sig. Lindsey kom fel i den övre delen av banan och kraschade in i säkerhetsnätet. Hon reste sig dock efter en stund, till synes oskadd, och kunde själv ta sig ner till målområdet där hon hyllades av publiken.

På den efterföljande presskonferensen sa Lindsey att det varit några tuffa veckor efter tävlingarna i Cortina då hon bestämde att alpina VM skulle bli de sista racen i hennes karriär. Men hon ville inte sluta där och då. Hon ville komma till Åre för att säga hej då till alla fans som stöttat henne under karriären. Hon har fått många hälsningar de senaste veckorna vilket gjort processen att dra sig tillbaka lite enklare. Hon riktar också ett stort tack till alla som skickat hälsningar de senaste veckorna.

Åre är speciellt för Lindsey och hon älskar Sverige. Här tog hon sina första VM-medaljer 2007 och här vann hon också sin sista världscupsseger när hon tog hem störtloppet på världscupsfinalen förra året.

På frågan om hon kan ladda om till VM-störtloppet nu på söndag svarade hon: – Räkna inte bort mig ännu, jag kan fortfarande vinna på söndag. Familjen kommer till Åre på hennes sista tävling och hon hoppas också att Ingemar Stenmark kommer till hennes sista framträdande på den stora alpina scenen på söndag.

Om framtiden fick vi inga klara besked. Men hon har ett nytt businessprojekt på gång men kan inte avslöja något om det. Ännu. Vad det än är så försäkrade Lindsey att hon kommer lägga lika stor energi på sina kommande projekt som hon lagt på skidåkningen.

Vad kommer hon då att sakna mest när hon slutar med skidåkningen?

– Jag kommer sakna adrenalinkicken av att åka fort på skidor och att tänja på gränserna. Men det är inte värt risken längre. I framtiden vill jag ha barn och möjlighet att kunna åka skidor med barnen. Därför är det viktigt att sluta nu, avslutar Lindsey Vonn.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!