Lilla Spöket Laban släpps på Spotify – 50 år efter första utgivningen

Den 15:e mars släpps för första gången originalinspelningar av musik och ljudböcker om Lilla Spöket Laban och hans vänner digitalt på bland annat Spotify, Apple Music och Storytel. Inger och Lasse Sandbergs snälla och något ovilliga spöke har underhållit flera generationer världen över. Tillsammans med Pippi Långstrump och Alfons Åberg har Lilla Spöket Laban en hedersplats i den svenska barnlitteraturen.

“En av de första godnattsagorna för moderna höghusbarn”, skriver Lennart Hellsing i en lovordande recension av en av parets böcker och litteraturvetaren Kristin Hallberg menar på att Inger och Lasse Sandberg har skapat den svenska småbarnsbilderboken.

Sedan 1965 har paret Sandberg gett ut 14 böcker om Lilla Spöket Laban, Inger som författare och Lasse som tecknare. Laban kom först till liv genom att Inger skrev en terapetuisk saga för den spökrädda sonen Niklas och såg till att Laban hade egenskaper som gjorde att barnen kunde identifiera sig med Spöket Laban. Förutom böckerna har sex filmer producerats de senaste åren och i mars kommer även musiken och ljudböckerna att finnas tillgängliga på Spotify, Apple Music, Storytel och andra streamingplattformar.

“Samarbetet med Sony Music har varit väldigt givande. Att Spöket Laban och hans vänner nu når den digitala marknaden och att musiken kommer ut på Spotify känns fantastiskt bra!” säger Dan Lundqvist, VD på Tre Sandberg.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!