LG:s hyllade smartphone V30 lanseras på den nordiska marknaden

LG Electronics hyllade smartphone V30 kommer att lanseras på den svenska marknaden. Modellen premiärvisades under IFA tidigare under hösten och blev snabbt en av de mest omtalade produkterna under och efter mässan. LG V30 är en förbättring av de tidigare V-modellerna och tillhandahåller en helt ny mobilupplevelse med optimerade multimediafunktioner. Modellen är först på marknaden med en rad olika funktioner och egenskaper, som till exempel den första mobilkameran med en Crystal Clear-lins i glas, bländare på f/1.6, OLED FullVision-bildskärm, Cine Video-läge för att skapa filmiska videoklipp och mycket mer. LG V30 sätter helt enkelt en ny standard för smartphones i premiumsegmentet.

– Våra modeller i V-serien har alltid varit först med nya mobila tekniker som gör det enklare att skapa högkvalitativt innehåll och V30 är inget undantag, säger Johan Hall, nordisk Key Account Manager för Mobile Communication på LG Electronics. Vi är mycket glada över att det nu äntligen är bestämt att V30 kommer att lanseras även i Norden och av döma av den respons vi har fått från både media och konsumenter tror vi att den har alla förutsättningar att bli en succé.

Filma som ett proffs med V30

LG V30 kommer med kraftfulla videofunktioner som gör den ledande inom foto och video för smartphones. Huvudkameran på V30:s baksida kommer med en f/1.6-lins som tillåter mer ljusinsläpp för ljusare och mer dynamiska fotografier och filmklipp. Detta i kombination med en Crystal Clear-lins av glas gör att kameran kan ta bilder och video med bättre färgåtergivning och klarare bild. Den andra linsen i V30:s bakre dubbelkamera är en vidvinkellins med två tredjedelar mindre kantförvrängning än i föregångaren V20.

LG:s nya Cine Video-läge med Cine Effect och Point Zoom gör det möjligt för alla att filma som ett riktigt proffs. Med V30 kan användare lägga på 15 olika filmiska färgeffekter från ett antal olika filmgenrer som till exempel romantisk komedi eller klassisk film direkt i telefonen redan när de filmar. Point Zoom gör det möjligt att göra mjuka inzoomningar på en valfri punkt i motivet och inte bara på mittpunkten. Vidare har LG V30 stöd för LG-Cine Log vilket ger större kreativ flexibilitet vid filmning. LG-Cine Log-filer sparar mer detaljrikedom tack vare ett bredare dynamiskt omfång och färgrymd. Vidare gör LG-Cine Log att filmer kan spelas in med log gamma-kurva för största möjliga flexibilitet vid efterbearbetning av det filmade materialet.

Även stillbilder kommer att göra sig bättre med LG V30. Det manuella inställningsläget har fått en helt ny nivå tack vare Graphy-funktionen. Graphy gör det möjligt att låta kameran hämta inställningar från en tidigare tagen bild för att efterlikna dess stil. Bilderna, som tagits av professionella fotografer, hämtas från Graphys webbplats eller direkt i appen.

Elegant och lätt design i ett kompakt format med OLED FullVision-bildskärm

Det första som sticker ut när du ser LG V30 är dess OLED FullVision-bildskärm i ett förvånansvärt kompakt och lätt format. Trots den stora bildskärmen på sex tum är V30 åtta millimeter kortare och tre millimeter smalare än sin föregångare. V30 är endast 7,3 millimeter tunn och med en vikt på bara 158 gram är den lättast av alla smartphones med bildskärm på sex tum eller större.

LGV30:s bildskärm, som har en upplösning på 2 880 x 1 440 (QHD+), drar full nytta av de fantastiska grafikegenskaper som den robusta Qualcomm Snapdragon 835-plattformen tillhandahåller. Kombinationen av LG:s OLED-bildskärm och Snapdragon 835 gör att användare kan njuta av fantastiska mobila VR-upplevelser i Googles Daydream-plattform.

Överlägset ljud, röststyrning, militärt testad hållbarhet och vattentålig

LG har försett V30 med en Hi-Fi Quad DAC vilken har justerats av ljudingenjörer från B&O Play som tillsammans med hörlurar från B&O Play ger DAC:en en fantastisk ljudupplevelse. V30 är vidare första smartphone i världen med stöd för MQA-teknik (Master Quality Authenticated) som gör det möjligt att streama högupplöst ljud. MQA fångar ljudet från originalinspelningen och packar det därefter i en mindre fil som är lätt att streama.

LG V30 kommer med Google Assistant som har ett antal unika funktioner specifika för telefonen. Du kan till exempel aktivera Cine Video med förinställningen Romantic genom ett enkelt röstkommando.

Precis som tidigare modeller i V-serien har LG lagt mycket kraft på att göra V30 tålig och hållbar. Modellen kommer med Gorilla Glass 5 på både fram- och baksida och V30 möter det amerikanska försvarsdepartementets krav på hållbarhet där den har klarat inte mindre än 14 kategorier av deras MIL-STD 810G Transit Drop Test. Vidare är telefonen IP68-certifierad vilket innebär att den kan sänkas ned i sötvatten på upp till 1,5 meters djup under 30 minuter.

Med QuickCharge 3.0 kan V30 laddas från tomt till 50 procent batteri på endast 30 minuter. V30 kan även laddas trådlöst för största möjliga bekvämlighet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!