LG tar hemunderhållningsupplevelsen till nästa nivå

LG tar under CES 2019 hemunderhållningsupplevelsen till nästa nivå med sina nya TV-modeller med ThinQ AI. De nya modellerna i LG:s OLED TV Z9-, W9-, E9- och C9-serie drivs av andra generationens α9-processor tillsammans med en ny djupinlärningsalgoritm vilket ger modellerna bättre bild- och ljudkvalitet. Genom den nya algoritmen och en databas med över en miljon visuella datapunkter möjliggörs en analys av innehållet som visas samt TV:ns omgivning så att TV:n kan kalibreras för bästa bild- och ljudåtergivning för den miljön TV:n befinner sig i. Förutom innehållsdetektering finjusterar också den nya processorn, med hjälp av en inbyggd ljusmätare, bilden efter omgivningsförhållandena för att ge en optimerad ljusstyrka.

Andra generationens α9-processor kan ytterligare förbättra HDR-innehåll genom att justera ljusstyrkan för att återge även de mörkaste scenerna med otrolig kontrast, detaljrikedom och färgdjup, också i de ljusaste rummen. Och genom att nyttja Dolbys senaste bildhanteringsinnovation, som intelligent anpassar Dolby Vision-innehåll, levererar LG TV-apparater en övertygande HDR-upplevelse även under varierande omgivande ljus.

Ljudkvaliteten förstärks av en intelligent algoritm som kan omvandla tvåkanals ljud till övertygande virtuellt 5.1 surroundljud. Andra generationens α9-processor optimerar ljudet baserat på innehållet, bland annat genom att göra röster tydligare i filmer, dramaserier och nyheter. Användare kan justera ljudinställningarna så att de passar rumsförhållandena eller låta deras TV intelligent ställa in de perfekta nivåerna baserat på TV:ns placering. Dessutom har LG:s flaggskepps-TV Dolby Atmos för att återge ett otroligt realistiskt ljud för en mer uppslukande underhållning.

Andra generationens α9-processor återfinns också i LG:s 2019 års flaggskappesmodell inom LCD, den 75-tumstora 8K SM99. LG:s 2019 premium-LCD-TV-serie (SM9X och SM8X-serien) kommer också att introduceras på marknaden under ett nytt namn: NanoCell TV. Detta för att bättre belysa bildförbättringen som tillhandahålls av NanoCell-tekniken (NanoColor), färgnoggrannheten vid en vidare betraktningsvinkel (NanoAccuracy) och den nästan kantlösa exklusiva designen (NanoBezel). LG:s NanoCell-TV-modeller har även AI-förstärkt bild och ljud som drivs av en djup inlärningsalgoritm.

Och genom att inkludera HDMI 2.1-portar, kommer alla 2019 OLED-TV och utvalda NanoCell-TV med ThinQ AI att stödja hög bildhastighet (HFR). Resultatet är mjukare och tydligare bild med 120 bilder per sekund för bättre bildåtergivning av snabbrörligt innehåll som sport och actionfilmer. Stöd för eARC gör det möjligt för hemmabiosentusiaster att smidigt nyttja HDMI-anslutning och njuta av ljudformat av högsta kvalitet med utmärkt detalj och djup. De nya TV-modellerna är ett utmärkt alternativ för gamers, kompatibla med variabel uppdateringsfrekvens (VRR) samt automatiskt låg latensläge (ALLM) för en ren bild utan stutter eller tearing.

Förutom Google Assistant utökar LG i år sitt AI-partnerskap för att inkludera Amazon Alexa i 2019 års TV-modeller med ThinQ AI för att ge kunderna mer flexibilitet när det gäller rösttjänster. Med den nya konversationsfunktionen för röstigenkänning som finns i 2019 års modeller med ThinQ AI, är det enklare än någonsin att få rätt svar. AI:ns kontextförståelse möjliggörför mer komplexa förfrågningar vilket innebär att användarna inte behöver göra en serie av repetitiva kommandon. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig på LG-tv med ThinQ AI i över 140 länder.

Mer information om nordiska priser och tillgänglighet för årets TV-modeller samt Google Assistant och Amazon Alexa kommer närmare lansering.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!