Låga odds på Alice Bah Kuhnke som nytt språkrör

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

2018 är i sin linda men riksdagspartierna rustar redan för fullt inför det kommande valet. Miljöpartiet har haft en turbulent period och enligt spelarna är det inte osannolikt att partiet skiftar språkrör innan året är slut. Ett spel på Alice Bah Kuhnke som nytt språkrör står i oddset 2.50.

I år är det riksdagsval och den politiska tuppfäktningen blir allt mer påtaglig. Miljöpartiet ser ut att gå mot ett tufft val, även om de ser ut att klara riksdagsspärren på 4 procent. Ett spel på att partiet åker ur riksdagen står i oddset 2.90.

– Miljöpartiet har haft det kämpigt ett tag nu och det är inte helt otänkbart att de ruskar om i partiledningen, även om de klarar riksdagsspärren. Enligt spelarna är det 37 procents sannolikhet att ABK blir nytt språkrör innan året är slut, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Ulf Kristersson tar upp kampen med Löfven
Enligt spelarna kommer det bli ett spännande race om statsministerposten. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (2.10) är hack i häl på Stefan Löfven (2.00) i oddslistan. Centerpartiets Annie

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!