Kyckling i jul – för en god, hälsosam och hållbar helg

Det finns många sätt att göra julfirandet mer hälsosamt och hållbart. När det kommer till maten rekommenderas mindre rött kött och mer grönsaker. Men även kycklingen får grönt ljus av Livsmedelverket och WWF, ur hälso- och klimatsynpunkt. Kronfågel möter efterfrågan genom att lansera Kycklingjulskinka och passar på att tipsa om prinskorven och köttbullarna, också gjorda av den goda, hälsosamma och hållbara kycklingen.

Kyckling blir mer och mer populärt och allt fler upptäcker att det vita köttet är gott, lättlagat och enkelt att variera. Men kyckling är inte bara gott, det kan dessutom vara bra för dig. Tack vare låg fetthalt, högvärdigt protein, viktiga vitaminer och mineraler är kyckling en av de nyttigaste köttsorterna som finns.*

– Vi ser ett tydligt konsumentbehov i svenskarnas intresse för hälsa och att äta mer kyckling. Efter en kreativ innovationsprocess är vi stolta över vår goda kycklingjulskinka, säger Anna Saverstam, marknadsdirektör på Kronfågel.

Förutom att kyckling i sig är ett klimatvänligt val i jämförelse med andra köttslag så ligger även de svenska bönderna i framkant i klimatfrågan. Många svenska kycklingproducenter använder till exempel bioenergi för uppvärmning, vilket minskar utsläppen från energianvändningen ytterligare. Ett annat exempel är att svensk kyckling transporteras endast inom Sveriges gränser, vilket kortar ner transportsträckorna och minskar energianvändningen.

– Våra julkycklingprodukter gör det enkelt att äta som du vill leva. Gott, hälsosamt och hållbart, säger Anna.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!