Kronfågel redo för avspark – lanserar ”VM-korv”

I sommar är det dags för fotbolls-VM och Kronfågel laddar inför den stora folkfesten med en spännande nyhet. Grilla motståndarna med Kronfågels Kycklinggrillkorv Mix – med smakinfluenser från Tyskland, Sydkorea och Mexico.

Allt fler väljer att äta kycklingkött istället för rött kött och efterfrågan på charkprodukter producerade av kyckling är hög.

– Vi vill givetvis möta efterfrågan och fortsätta utmana marknaden med nya innovationer. Korv med bröd är en klassiker under sportevenemang men vi ville göra något roligare än så, säger Anna Saverstam, Marknadsdirektör på Kronfågel.

 Kycklinggrillkorvarna i mixen kommer i tre varianter: Bratwurst, Gochujang och Jalapeño. Smakerna är inspirerade utifrån de länder som Sverige kommer att möta under fotbolls-VM i Ryssland nu i sommar; Tyskland, Sydkorea och Mexico.

– Grilla Sveriges motståndare med VM-matcherna i bakgrunden, tipsar Anna med glimten i ögat.

Kvinnor tror på vinst – männen mer skeptiska
Enligt en grillundersökning som Yougov utfört på uppdrag av Kronfågel tror bara 2 av 10 svenskar i snitt på att Sverige går vidare i gruppspelet. Kvinnorna är något mer positiva än männen; 26 procent tror på Sverige medan 20 % av männen tror samma sak.

– Vi tror givetvis på vinst. Heja Sverige, fortsätter Anna.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!