Kritikerrosade författaren Gabriella Ullberg Westins femte bok Förrädaren

Omslagsdesign: Lisa Krebs Foto: Ola Axman

När deckarförfattaren Gabriella Ullberg Westin skulle göra research för sin andra bok i den hyllade serien Morden i Hudiksvall kom hon i kontakt med den f d grovt kriminelle Johan Viktor. De blev snabbt vänner och började spåna på en bokidé tillsammans. För drygt ett år sedan dog Johan Viktor tragiskt i cancer och de hann aldrig förverkliga sin gemensamma dröm. Nu har Gabriella skrivit klart deras historia som är inspirerad av verkliga händelser och boken tillägnas Johan och Gabriella skänker halva förskottet till hans fru.

Gabriella debuterade 2014 med boken Ensamfjäril och har därefter släppt en bok per år i serien Morden i Hudiksvall. Idag ges hennes böcker ut i sex länder och har sålt över 200 000 exemplar.

OM BOKEN:

Ett mord på en rastplats utanför Hudiksvall blir upptakten till Johan Rokkas svåraste och mest personliga utredning hittills.

Viktor Berger har bara ett år kvar till frigivning från Hall. Ett nytt liv tillsammans med flickvännen Mira finns äntligen inom räckhåll. Men tillvaron rasar när han blir utsatt för utpressning, och Mira, som inte vet något om den, kan bara handfallen se på när han sätter hela deras framtid på spel.

Kriminalinspektör Johan Rokka förstår snart att mordet på rastplatsen har kopplingar till Stockholms under värld, den värld han en gång lämnade. Rokka kallas till huvudstaden för att bistå polisen i utredningen, och det blir hans tuffaste och mest personliga fall hittills. För den här mördaren glömmer aldrig en oförrätt, och tar till alla medel för att röja sina fiender ur vägen.

Förrädaren är den femte fristående boken i Gabriella Ullberg Westins hyllade serie om kriminalinspektör Johan Rokka och Morden i Hudiksvall.

Sagt om tidigare böcker av Gabriella Ullberg Westin:

”Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig.” – Lotta Olsson, DN om Slaktaren

”En svensk deckare som sticker ut.” – Svenska Dagbladet om Ensamfjäril

”En av sommarens allra bästa deckare.” – Metro om Springpojken

”Ett prov på riktigt bra författarskap.” – Gefle Dagblad om Springpojken

”Otroligt, otroligt bra. Jag vill bara ha mer.” – Annas deckartips om Fixaren

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!