Kawasakis Prestandalöfte på EICMA

Kawasaki valde den populära mässan EICMA i Milano som plats för de sista elementen i sitt 2019 Prestandalöfte, Kawasaki tog också chansen att avtäcka flera motorcyklar för den kommande säsongen.

Som fortsättning av de årliga lanseringarna av nya modeller för den Europeiska marknaden, satte Kawasaki igång ett surr i salongen med en uppföljning av Intermot-lanseringarna Ninja H2, Ninja ZX-10R familjen, Z125 och Ninja 125.

Med EICMA som plats för offentliggörandet av fem nya maskiner, adderade den Akashi-baserade tillverkaren momentum med ett tal från besökande President of the Kawasaki Motorcycle and Engine Company, Mr. Kazuo Ota.

I ett tal som tydliggjorde Kawasakis fortsätta åtagande till den Europeiska marknaden, förstärkte Mr. Ota Prestandalöftet som inte bara avser motorcyklar, utan också serviceaspekter och den generella återförsäljarupplevelsen.

Ett välkommet återseende för Kawasaki 2019, Ninja ZX-6R, var den första av flertalet imponerande maskiner som presenterades under EICMA. Anpassad för gatan, kompletterad med bandagsfokus, innehar Ninja ZX-6R på 130hk assist  & slirkoppling, quickshifter och KTRC traction control. Tillsammans med gatanpassade hjälpmedel som intelligent ABS, två effektlägen och  framgaffel så är Ninja ZX-6R redo att ta platsen som den ultimata medelvikts Supersport-hojen anpassad för gatan.

Den redan imponerande Z-familjen får ett tillskott i form av den tvåcylindriga, vattenkylda Z400 som sågs för första gången på EICMA. Med lägre vikt och mer kraft än sin föregångare fyller Z400 ett behov i A2-naked klassen. Med användandet av Kawasaki Sugomi designfilosofi i skapandet har det fullstora chassiet imponerande design medan smart ergonomi ger stärkt självförtroende, inspirerande förarposition tillsammans med lättmanövrerbarhet och med förtroendeingivande bromsar. Kawasaki har nu med sina 7 Z-modeller, förstärkt sin position som en nyckelspelare i ”naked bike”-segmentet.

Till ett annat område av Kawasaki-specialitet. Presentationen gav en första indikation av två, för 2019 nya maskiner från W-familjen. Med ett arv som sträcker sig bak till 1966 och originalet W1 650, bär de nya maskinerna namnet W800 som W800 Street och W800 Cafe. Vid första anblick väldigt lika sina föregångare, men båda maskinerna byggs på fundamentalt nya chassin, nya bromsar och flertalet motor och styling-uppdateringar vilket i slutändan betyder att endast 10% från tidigare modell är närvarande i de nya utsökta Euro4 och A2-godkända modellerna.

Den senaste versionen från lyckade Ninja H2 SX-familjen blev avtäckt i Milano. Med namnet Ninja H2 SX SE + ”the ultimate hyper tourer” drivs av den unika 200hk kompressormatade motorn kommer också utrustad med Kawasakis elektroniska fjädring för första gången, samt nyheten Rideology App vilket använder en bluetooth-koppling för att länka förare och maskin. Detta tillåter inställningar av flera av fordonets funktioner via en smartphone och data som körlogg, bränslenivå och även serviceintervaller.

Till den femte och sista maskinen som visades upp på den italienska mässan presenterade Kawasaki media och allmänheten för första gången nästa generation av Versys 1000, tillgänglig i två varianter, Versys 1000 och Versys 1000 SE. Versys 1000 delar några nyckelfunktioner med Ninja H2 SX SE +, den allra senaste i literklassen har sin egna version av Kawasakis elektroniska fjädring fram och bak och även Kawasaki Rideology App.

Med underverk från moderna elektroniska förarhjälpmedel och fysiska attribut, lyser Versys 1000 upp vägen med nya LED strålkastare och elektronisk farthållare medan Versys 1000 SE föraren även har kurvljus och ytterligare skydd mot mot elementen med hjälp av standardmonterad utrustning som en ny större vindruta, handskydd och handtagsvärme, vilket också finns som tillval för basmodellen Versys 1000.

”The momentum created by the key models we have launched in the recent past has acted as impetus to spur the factory on to bigger and better things”, kommenterar Managing Director of Kawasaki Motors Europe, Kenji Nagahara.

”Our special guest here at EICMA, Mr. Ota, reflected Kawasaki’s optimism and explained how strongly Kawasaki is committed to this important market. Our Performance Promise for 2019 started at Intermot in Germany and has now been cast solid here at EICMA in Italy.”

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!